SAMO ŠTO IM JE VRAĆENO 15 BODOVA: Juventusu preti IZABACIVANJE iz Evrope

Izvor: SrbijaDanas.com, 25.Apr.2023, 11:45

SAMO ŠTO IM JE VRAĆENO 15 BODOVA: Juventusu preti IZABACIVANJE iz Evrope

Stara dama u velikom problemu.

Uspeli su čelnici Juvntusa da se sudskim putem izbore za vraćanje 15 oduzetih bodova, ali sprema se nova bura...

La Gazzetta dello Sport opisuje kako je UEFA pomno pratila pravne probleme Stare dame tokom prošle godine i kako je sprovela sopstvenu istragu o finansijskoj praksi kluba, primajući bezbroj dokumenata od torinskog javnog tužilaštva.

UEFA je optimistična da će pravna odluka biti doneta u Italiji do kraja >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << juna, ali planira da se aktivira ako stvari potraju duže od očekivanog.

Ono što predstavlja stvarnu pretnju za Juventus je finansijski fer-plej. Još u septembru 2022. godine, klub je kažnjen od 3,5 miliona evra od UEFA zbog kršenja ovih pravila, a potpisali su različite sporazume koji su im omogućili da izbegnu još plaćanje 19,5 miliona evra. Ovi sporazumi su zasnovani na vanbilansnim podacima koje je dostavila Stara dama, isti dokumenti koji su sada u centru istraga Kancelarije javnog tužioca u Torinu i FS Italije.

Ukoliko Juventus ne uspe da se kvalifikuje za Ligu šampiona, Ligu Evrope ili Ligu konferencije, hitnost bi bila uklonjena za UEFA, omogućavajući im da sačekaju italijanski pravosudni sistem. Međutim, ovo bi bilo problematično za Bjankonere, jer bi eventualno isključenje iz takmičenja moglo biti odloženo do sezone 2024-25.

Pogledajte kako izgleda Sanja Vukašinović, strelkinja Srbije

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.