ŠAKOTA: Neće više biti skupih Amerikanaca u Srbiji

Izvor: SrbijaDanas.com, 14.Maj.2020, 08:53

ŠAKOTA: Neće više biti skupih Amerikanaca u Srbiji

Strateg crveno-belih skeptičan.

Trener Crvene zvezde Dragan Šakota veruje da evropske klubove od naredne sezone čekaju teški dani zbog pandemije korona virusa.

- S obzirom na to da će budžeti najvećeg broja klubova biti manji, igrači će odlaziti u sredine koje bolje plaćaju, recimo u Aziju, konkretno u Kinu i Japan, zemlje koje u odnosu na Evropu ulažu neverovatne pare. To će doneti pad kvaliteta na Starom kontinentu. Prirodno, države koje obiluju talentima >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << popunjavaće njima klupske sastave, ali to nije i dovoljno za najviši nivo takmičenja – istakao je Šakota za Sportski žurnal.

Isksuni stručnjak je ubeđen da će klubovi u našem regionu imati dodatnih problema.

- Primer je Hrvatska, koja ima mnogo mladih darovitih igrača kao i NBA protagonista, a nema ekipu za najviši domet u evropskim klupskim takmičenjima, pa i u ABA ligi. Na žalost taj sindrom može da zadesi i srpsku košarku, posebno ako talenti rano i na prvu ponudu budu odlazili u inostranstvo. Mislim da će sledeće sezone mladi u Jadranskoj ligi generalno imati više prilike za igranje, jer će smanjeni budžeti diktirati selektiranje tima. Princip će ne samo u regionu verovatno biti da se uzmu dva dobra stranca i recimo tri jeftinija koja ne mogu ništa da garantuju u smislu rezultatskih očekivanja. Biće to svojevrsno kockanje prilikom njihovog izbora – podvukao je Šakota.

BONUS GALERIJA

Pogledajte kako izgleda ruska manekenka Viki Odintcova, devojka Luisa Hamiltona.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.