SAD i Francuska u borbi za Embida

Izvor: B92, 08.Okt.2022, 23:18

SAD i Francuska u borbi za Embida

Jedan od najboljih košarkaša na svetu, Džoel Embid, dobio je pored francuskog i američko državljanstvo.

Rođeni Kamerunac sada se nalazi "između dve vatre", shodno tome da ga pojednako u svom nacionalnom timu žele Francuska i SAD.

Prema pisanju američkih medija, tamošnji savez ubeđuje centra Filadelfije kako bi bilo najbolje da zaigra za SAD, uprkos već izraženoj želji da nastupa za "trikolore".

"Sada ima oba državljanstva i mora birati, situacija >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << više nije ista. Nitko to ne može promeniti. Znam da se već sastao sa nekim našim igračima kako bi pričao o tome. Mislim da bi trebalo da igra za nas, ali videćemo. Poštovaćemo njegovu odluku kakva god ona bila," izjavio je selektor Francuske Vensan Kole.

Embid je nedavno izjavio kako mu prija što ima državljanstvo i SAD-a.

"Ovde sam već dugo. Moj sin je Amerikanac. Pomislio sam - zašto da ne? Živim ovde, a blagoslov je biti Amerikanac."

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.