Izvor: Kurir, 06.Maj.2008, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SAD MI SERVIRAMO

Dejan Stanković, uprkos porazu Intera u gradskom derbiju protiv Milana, veruje da će njegov tim na kraju sezone osvojiti i skudeto i Kup Italije

Fudbaleri Intera u gradskom derbiju protiv Milana propustili su prvu meč loptu da overe treću uzastopnu titulu u Italiji. Međutim, Dejan Stanković, jedan od glavnih igrača milanskog kluba, tvrdi da poraz od gradskog rivala neće uticati na njegovu ekipu i da skudeto ni ove godine neće menjati vlasnika. Reprezentativac Srbije ističe >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << da mu je bilo teško da gleda meč sa tribina, pa da je u drugom delu igre otišao u svlačionicu, jer više nije mogao da izdrži. Ipak, Stanković naglašava da njegov tim ima novu meč loptu, i to na svom terenu protiv Sijene, što praktično znači da je Inter na servisu.

- Bilo mi je mnogo teško. Prvo poluvreme sam gledao sa tribina, a u drugom više nisam mogao da izdržim, nego sam otišao u svlačionicu. Svakako bi mi lakše bilo da sam bio na terenu, ali šta da se radi. Bezveze sam se povredio na jednom treningu i zbog toga sam propustio ovako važan meč. Glupo bi bilo pričati da bi moje prisustvo promenilo ishod meča, mada je sigurno da bi meni bilo daleko lakše - kaže Dejan Stanković.

“Petica” Intera ističe da poraz od gradskog rivala niko u klubu nije teško prihvatio, jer je u prvom planu odbrana skudeta, koji je na dohvat ruke.

- Poštujem ekipu Sijene, ali da nam je neko pre početka sezone rekao da ćemo

imati meč loptu na našem stadionu protiv ovog tima, svako bi prihvatio bez pogovora. Dve godine smo na čelu italijanske lige i zaista smatram da posedujemo kvalitet za osvajanje skudeta. Možda ne igramo lep fudbal, ali imamo 81 bod, a to treba osvojiti. Priznajem da Roma možda igra lepše od nas, ali oni ponekad i preteraju u tome, kao što je bilo u duelu protiv Livorna, kada su izgubili možda i ključne bodove. Mi sada imamo servis za trofej i ne treba sumnjati da ćemo se radovati s našim navijačima.

U sredu je na programu i finalni duel italijanskog kupa, u kojem se Inter u Rimu sastaje sa ekipom Lacija, a rezultat iz prvog meča je 0:0.

- Lacijalima je ovaj duel utakmica godine, nama nije i zbog toga mislim da smo u boljem položaju. Oni u poslednje vreme ne igraju baš najbolje i sigurno će na svom terenu imati veliki pritisak. S druge strane, mi ćemo rasterećeno ući u taj meč, a nije isključeno da u timu budu određene rokade. Imamo kvalitetne pojedince i smatram da posedujemo kvalitet da osvojimo oba trofeja - kaže Stanković.[ antrfile ]

MIHAJLOVIĆ POGREŠNO SHVAĆEN

U Srbiji se diglo mnogo prašine oko izjave Siniše Mihajlovića, pomoćnog trenera Intera, da je dobio ponudu da radi u Crvenoj zvezdi, što je predsednik crveno-belih Tolpica Spasojević negirao.

- Pa zbog čega se u Srbiji ne diže prašina? Koliko znam, Mihino ime se spominjalo u periodu kada je u Zvezdu dolazio Kosanović, a ne u poslednje vreme. Pogrešno je protumačena njegova izjava u pomenutom intervjuu, gde on ni u jednom trenutku nije rekao kada mu je nuđeno mesto. Svi znaju da je Zvezda klub koji mnogo volim, u kojem radi moj veliki prijatelj Goran Bunjevčević i uvek ću im biti na raspolaganju - poručio je Stanković.

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.