SA OVAKVOM IGROM NEMAMO ŠTA DA TRAŽIMO: Marina razočarana i pored ubedljive pobede

Izvor: SrbijaDanas.com, 17.Jun.2023, 09:27

SA OVAKVOM IGROM NEMAMO ŠTA DA TRAŽIMO: Marina razočarana i pored ubedljive pobede

U nedelju od 15 časova Srbija i Mađarska se bore za prvo mesto.

Košarkašice Srbije ubedljivo su pobedile Slovačku u 2. kolu Eurobasketa (90:52) i došle nadomak osvajanja prvog mesta u grupi. Za to je potrebna pobeda protiv Mađarske u poslednjem kolu u nedelju od 15 časova (može i poraz do pet razlike ako Turska trijumfuje protiv Slovačke), a selektorka Marina Maljković tražiće da u tom meču budu ispravljeni neki propusti od petka uveče, uprkos tome što je naš tim >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << trijumfovao čak 38 poena razlike. Ukoliko budemo prvi grupi idemo direktno u četvrtfinale, a ako završimo kao drugi ili treći igraćemo u osmini finala.

- Bilo je pozitivnih stvari, ali bilo je mnogo, mnogo greška, u odbrani i u napadu. To je nešto što mora da se ispravi već za narednu utakmicu. U subotu imamo trening u terminu utakmice protiv Mađarske. Moramo da se dogovorimo između sebe. I u napadu i u odbrani je bilo grešaka, i promašenih zicera i promašenih šuteva, i loše zagrađivanje. Baš je bilo dosta, dosta grešaka. To mora da se ispravi. I to je to. Tačka - kazala je selektorka Maljković.

- Da bi se dobila ta utakmica, sve ovo definitivno mora da se ispravi. Mnogo jak, neugodan protivnik. Igraju veoma agresivno, veoma požrtvovano. To su igračice iz najjačih mađarskih klubova, a već smo pričali o njihovoj ligi. Ne postoji nijedna koja ne igra Evroligu, u najgorem slučaju je u Evrokupu, i to na vrlo ozbiljnom nivou. Stvarno zaslužuju svaki respekt. Igraju jako dobro. Okej, izgubile su sada od Turske u poslednjim sekundama, ali sve što su pokazale do sad je stvarno dobro. Sa ovom igrom kao protiv Slovačke, nemamo šta da tražimo.

Ivana Raca bila je prvi strelac našeg tima protiv Slovakinja.

- U svakoj utakmici neko drugi iskoči. To zavisi kako igra ide, sada sam to bila ja, neki drugi put neko drugi. Mi igramo timsku igru. To je najvažnije. Ušle smo fokusirane u utakmicu, slušale smo šta nam je Marina govorila. I to je to. Sutra imamo slobodan dan, imamo vremena da se pripremimo za Mađarsku. Kao i uvek, nadamo se najboljem, da grupu završimo sa tri pobede. Mađarska je dosta jaka, brza, sa velikim centrima. Videćemo. Slušaćemo šta Marina kaže - kazala je ona.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.