S Iva­no­vi­ćem po is­to­rij­ski re­zul­tat

Izvor: Nezavisne Novine, 10.Dec.2014, 23:13   (ažurirano 02.Apr.2020.)

S Iva­no­vi­ćem po is­to­rij­ski re­zul­tat

Ko­šar­ka­ški sa­vez BiH na­jav­lju­je da će sa Du­škom Iva­no­vi­ćem na se­le­ktor­skoj klu­pi na EP u Fran­cus­koj ići po naj­bo­lji re­zul­tat u is­to­ri­ji.

Pre­ma ri­je­či­ma Ha­ru­na Ma­hmu­to­vi­ća, ge­ne­ral­nog se­kre­ta­ra KS BH, os­ta­nak Iva­no­vi­ća na klu­pi BiH ni­je upi­tan. Pre­os­ta­lo je sa­mo da se sa pro­slav­lje­nim crno­gor­skim struč­nja­kom i for­mal­no do­go­vo­ri nas­ta­vak sa­ra­dnje. >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << Po­ja­snio je i zbog če­ga to ni­je ura­đe­no pri­li­kom do­go­vo­ra da Iva­no­vić bu­de na klu­pi bh. ti­ma to­kom kva­li­fi­ka­ci­ja za "Euro­bas­ket 2015".

"Ka­da smo raz­go­va­ra­li s Iva­no­vi­ćem do­go­vo­ri­li smo sa­ra­dnju na dvi­je go­di­ne, ali uz odre­đe­ne uslo­ve. Mo­glo se do­go­di­ti da on preu­zme ne­ki špan­ski klub, a pre­ma ta­moš­njim pra­vi­li­ma ne mo­že pa­ra­lel­no vo­di­ti i ne­ku re­pre­zen­ta­ci­ju. Ta­ko­đer, da se ni­smo pla­si­ra­li na Evrop­sko prven­stvo na­ša sa­ra­dnja bi obos­tra­no bi­la pre­ki­nu­ta", pri­ča Ma­hmu­to­vić i nas­tav­lja:

"Sre­ćom, ni­šta od to­ga se ni­je do­go­di­lo i u na­re­dnim da­ni­ma će­mo otpu­to­va­ti u Ati­nu ka­ko bismo oba­vi­li tu for­mal­nost. S obje stra­ne pos­to­ji in­te­res i za­do­volj­stvo ura­đe­nim u kva­li­fi­ka­ci­ja­ma. No, Iva­no­vić će si­gur­no tra­ži­ti vi­še ozbi­ljnos­ti, pro­fe­si­onal­nos­ti i an­ga­žman vi­še lju­di na pri­pre­mi za EP. S dru­ge stra­ne, Sa­vez će tra­ži­ti naj­bo­lji re­zul­tat u is­to­ri­ji bh. ko­šar­ke".

U po­slje­dnje vri­je­me dos­ta se pri­ča­lo o to­me ho­će li Ju­suf Nur­kić, cen­tar Den­ver Na­get­sa, bi­ti u ros­te­ru bh. se­le­kci­je za EP na­re­dne go­di­ne.

"Bo­ri­će­mo se za Nur­ki­ća, kao i za sva­kog dru­gog igra­ča ko­ji mo­že po­mo­ći re­pre­zen­ta­ci­ji. U kon­ta­ktu smo s njim, ima obos­tra­ne lju­tnje, ali mi­slim da na kra­ju ne­će bi­ti pro­ble­ma", sma­tra Ma­hmu­to­vić.

KS BiH će us­ko­ro oba­vi­ti i raz­go­vor sa pred­sta­vni­ci­ma FI­BA ka­ko bi Emir Su­lej­ma­no­vić i Ke­nan Ka­ra­ho­džić, mla­di igra­či Bar­se­lo­ne i Uni­ka­he, ko­na­čno ste­kli pra­vo nas­tu­pa za BiH. BiH je u Gru­pi A sa Fran­cus­kom, Fin­skom, Izra­elom, Polj­skom i Ru­si­jom.

Nastavak na Nezavisne Novine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.