Ružić: Bojkotaši izbora da još jednom razmisle

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 28.Okt.2019, 11:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ružić: Bojkotaši izbora da još jednom razmisle

Funkcioner SPS, Branko Ružić, apelovao je i na one tvrdokorne bojkotaše iz opozicije da razmisle da li im je pametno da bojkotuju izbore, jer, kako kaže, očigledno je da oni žele da dođu na vlast nedemokratskim putem, a to u jednoj demokratskoj državi nije moguće.

"Kada zacementirate svoju političku sudbinu jednim nepromišljenim aktom objave bojkota pre nego što su izbori raspisani, onda ste osuđeni da postanete ili ostanete 'društvo mrtvih pesnika' na političkoj >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << sceni", rekao je Ružić u intervjuu za Alo.

Ružić misli da je časnije i poštenije da izađu na megdan i pokažu svoj program i politiku, imaju šanse da ostvare solidan rezultat i osvoje oko deset procenata glasova.

Govoreći o koaliciji SPS i Jedinstvene Srbije, Ružić kaže da je njihov potencijal do 15 odsto, a boriće se, dodao je, da postignu što bolji rezultat i na parlamentarnim, i na lokalnim, i na pokrajinskim izborima.

Na pitanje zbog čega lider PSG, Sergej Trifunović, tako često pominje socijaliste Ružić primećuje da to zavisi od, kako kaže, da li ih pominje sa Balija ili nekog drugog egzotičnog mesta...

"On (Trifunović) je jedan fenomen, jedinka, koja iz formata jednog relativno uspešnog glumca pokušava da pređe u format neozbiljnog političara. Čini mi se neuspešno. Njegovo legitimno pravo je da kritikuje, ali vokabular koji koristi, po meni, nije na nivou ozbiljnog političkog lidera", naveo je Ružić.

O saradnji SNS i SPS, Ružić kaže da je saradnja koalicionih partnera odlična.

"Najviši nivo strateške saradnje, koji je formatiran odličnim odnosom Ivice Dačića i Aleksandra Vučića, garancija je strateške saradnje u kojoj mi kao mlađi brat svojim kadrovskim potencijalom dajemo maksimum kako bi se realizovali strateški ciljevi Vlade Srbije i svih trasiranih pravaca koje predsednik Vučić opredeljuje kao dominantno važne za Srbiju", naveo je Ružić koji je i ministar za državnu upravu i lokalnu samoupravu.

Ne slaže se sa medijskim špekulacijama da SPS i SNS ne sarađuju baš najbolje u Vojvodini i istakao da je ta saradnja odlična.

"Uvek postoje teme za razgovor o kojima se treba dogovoriti. Rukovodstva naše dve partije u Vojvodini imaju plodotvornu saradnju i mislim da je to najvažnije. Ukoliko ima nijansiranih kašljucanja, to je nešto što je prirodno u svakoj porodici, pa i u koaliciji", zaključio je Ružić.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.