Rutinska pobeda Partizana!

Izvor: Mondo, 04.Dec.2016, 18:28   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Rutinska pobeda Partizana!

Partizan pobedio Javor 2:0 u 19. kolu Superlige. Strelci Đurđević i Leonardo.

Partizan je igrao koliko mu je bilo potrebno, dok je Javor bio daleko od izdanja koja su ga u poslednjih pet kola dovela do titule najbolje ekipe Superlige Srbije.

Ivanjičani su pre gostovanja u Humskoj imali pet vezanih pobeda, ali pred malobrojnom beogradskom publikom fudbaleri Javora nisu pokazali ni delić kvaliteta koji im je obezbedio sredinu tabele i mirnu fudbalsku >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << jesen.

"Parni valjak" je rutinski završio posao u 19. kolu Superlige pobedivši Javor 2:0 (1:0). Strelci su bili Uroš Đurđević u 31. i Leonardo u 47. minutu.

Očekivala se otvorena igra, nalik onoj kada je pre devet dana u Humskoj gostovao Napredak i u otvorenom nastupu priuštio navijačima goleadu i pravi fudbalski fajt. Umesto toga dobili smo bunker sa jedne i ofanzivu sa druge strane.

Malo po malo Partizan je "lomio" Javor i slomio. Nešto više od pola sata bilo je potrebno domaćinu da stigne do pogotka. Nemanja Miletić je sa levog krila opalio po lopti, ali je klasičan šut na gol pretvoren u asistenciju, jer je Đurđević lepo pratio akciju i uklizavanjem uspeo da je smesti u mrežu. Za mladog napadača bio je to šesti gol u sezoni.

Leonardo ih je postigao deset. Jubilarni upravo protiv Javora. Ponovo se po levoj strani terena ubacio Miletić, odigrao dijagonalno u sredinu prema Valeri Božinovu, Bugarin je odmah prosledio loptu ka Brazilcu, koji nije imao težak posao u posle svega dva minuta igre u nastavku.

Bilo je još prilika za crno-bele, velikih, ali se rezultat na semaforu nije menjao. Nonšalatno su se ponašali fudbaleri iz Humske. Javor je počeo da igra tek kada je primio gol. Imao je nekoliko obećavajućih napada, čak i prilika, ali se definitivno kasno probudio za Partizan.

Miloš Milisavljević je plasirao loptu sa 20-ak metara u 90. minutu, međutim pogodio je prečku.

"Valjak" je u seriji do 15 utakmica bez poraza (dva remija), ali je razlika u odnosu na Zvezdu i dalje šest bodova, dok je sa Vojvodinom poravnat na drugom mestu.

Glavobolja za trenera Marka Nikolića svakako je i povreda Alena Stevanović. Vezni fudbaler crno-belih dobio je jak udarac u list ili tetivu i morao je da napusti teren.

Foto: MN Press

UŽIVO:

Partizan i Javor odmeriće snage u 19. kolu Superlige Srbije.

Beograđani nameravaju da se vrate na pobednički kolosek i ostanu u trci sa Crvenom zvezdom i Vojvodinom za šampionsku titulu, dok su Ivanjičani bezbedni na polovini tabele i upravo iz te prilične rasterećenosti mogu da zadaju mnogo problema crno-belima.

Trener "parnog valjka" Marko Nikolić izvršio je nekoliko promena u startnih 11. Štoperski tandem će protiv Javora činiti Nikola Milenković i Bojan Ostojić, dok se u napad, posle meča suspenzije, vratio Uroš Đurđević.

Glavni sudija meča je Robert Kiš Čepegi.

PARTIZAN: Kljajić - Vulićević, Milenković, Ostojić, Miletić - Jevtović, Everton, A. Stevanović, Leonardo - Božinov, Đurđević.

JAVOR: Đogatović - Terzić, Milović, Karišik, Amanović - Tomanović, Đokić, Cvetković - Eliomar, Sević - Bjedov.

IZ MINUTA...

Kraj!

PREČKA!

Milisavljević pogađa okvir gola iz daljine. Lep udarac, ali malo neprecizan.

80' Leonardo ne pogađa prazan gol. Nemanja Mihajlović je sve dobro uradio, pripremio saigraču gol na tacni, ali je Brazilac sve prosuo. Visoko preko gola otišla je lopta...

73' Božinov - Mihajlović, izmena u Partizanu.

62' Marko Janković će na teren umesto Stevanovića.

- Amanović je nagazio Stevanovića, kome se ukazuje pomoć. Tačno sat vremena igre.

Fudbaler Partizana se i dalje drži za glavu, izgleda da je reč o ozbiljnoj povredi. Stevanović napušta teren uz pomoć fizioterapeuta i neće se vraćati u igru.

GOOOL!

47' Leonardo! I najbolji strelac Partizana se upisuje! Akcija je tekla po levoj strani, Miletić je ubacio po zemlji do Božinova, Bugarin je prosledio do Leonarda, a Brazilac je rutinski loptu smestio u mrežu.



Izvor: YouTube

- Počelo je drugo poluvreme.

Foto: MN Press

Partizan je bio bolji i zasluženo vodi. Javor se više od pola sata branio, a angažovanije je krenuo ka golu crno-belih tek kada je primio gol.

36' Cvetković je tukao direktno u gol iz slobodnog udarca, ali je Kljajić odbranio. Prvi korner za Javor!

GOOOL!

31' Uroš Đurđević! Napadač Partizana postiže šesti pogodak u sezoni. Miletić je šutirao sa levog boka, Đurđević je uklizao i skrenuo loptu u mrežu.



Izvor: YouTube

25' Sve vreme se igra na polovini Javora, ali i dalje nema golova i samo jedna konkretna prilika za Partizan. Alen Stevanović je ubacio loptu u sredinu, a Đokatović lepo izašao i presekao pas. Ivanjičani se vrlo dobro brane i biće teško crno-belima da probiju bunker, za koji su se očigledno opredelili gosti. Šteta!

17' Gužva u šesnaestercu Javora, Leonardo stiže do lopte, šutira u bliži ugao, ali je Đogatović na pravom mestu i uspeva da je izbaci u korner.



Izvor: YouTube

14' Za "milimetar" je Đurđević u ofsajdu, inače bi Partizan poveo. Šteta zbog asistencije Božinova, vrlo lepa...



Izvor: YouTube

5' Partizan je daleko angažovaniji i opasniji na početku utakmice. Božinov je upisao prvi ofsajd, crno-beli korner, ali nema promene rezultata.

- Počelo je u Humskoj, Partizan - Javor.

- Stadioni u Srbiji su sablasno prazni! Logično pitanje, za koga se igra Superliga?

Miloš Veselinović, trener Javora

"Ta serija nam daje za pravo da sa puno optimizma dođemo u Humsku. Ta neprijatna tradicija da nikada nismo pobedili Partizan za nas je veliki teret. Hoćemo da pokažemo da smo bolji nego što smo bili u prvom meču na početku sezone".

Marko Nikolič, trener Partizana

"Imamo 12 pobeda i dva remija, ali to nam ne znači mnogo. Imamo stabilnost, ali tvrdim da možemo mnogo bolje. Javor u poslednje vreme postiže rezultate koje nema niko u ligi. Nadam se da ćemo večeras uspeti da prekinemo seriju rivala. Moramo da ih udaljibo od prekida, jer u tome leži poseban kvalitet Javora", rekao je Nikolić pred duel sa Javorom.

- Partizan nije izgubio 14 superligaških utakmica, ali je i Javor u seriji. Ivanjičani su pobedili pet poslednjih mečeva.

- Oko 200 ljudi u Humskoj. Vreme hladno...

Nastavak na Mondo...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.