Ruski tim imaće 271 sportistu

Izvor: B92, 04.Avg.2016, 23:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Ruski tim imaće 271 sportistu"

Predsednik Olimpijskog komiteta Rusije (OKR) Aleksandar Žukov rekao je danas da će na Igrama u Rio de Žaneiru učestvovati 271 sportista.

Predsednik Međunarodnog olimpijskog komiteta (MOK) Tomas Bah rekao je u četvrtak da će se u toku dana znati koliko će ukupno sportista učestvovati u Riju.

"U većini sportova je kompletnim ruskim timovima dozovoljeno da se takmiče", rekao je Žukov.

Ruski tim je u početku trebalo da čini 387 sportista, ali >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << je MOK sredinom jula pozvao razne sportske saveze da sastave spiskove učesnika koji mogu da nastupaju, nakon što je zvanični stručni izveštaj zaključio da je u Rusiji postojao sistemski doping.

Ti spiskovi su onda predati tročlanoj komisiji MOK-a, koji onda donose konačnu odlugu o nastupu ruskih sportista u Riju.

Ruski sportisti, neki pojedinačno a neki timski, podneli su 11 žalbi Sudu za sportsku arbitražu.

Prema navodima agencije Frans pres, ukupno 14 ruskih takmičara bi mogli u poslednji čas da dobiju dozvolu da nastupe.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.