Izvor: Blic, 29.Mar.2006, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ruska liga peta u Evropi

Ruska liga peta u Evropi

'Hej, Pjano, skoči Pjano, daj gol glavom', pevali su navijači Crvene zvezde, a sada isto to rade i najvatrenije pristalice Spartaka na stadionu 'Lužnjiki'. Mihailo Pjanović je u dve startne utakmice ruskog prvenstva i jednom Kup meču postigao dva gola, pa je s pravom uskočio u fudbalsku galeriju Moskve.

- Navijači me obožavaju, non-stop su uz mene, ali malu senku na zajedničku radost stavljaju dva početna remija i to protiv ekipa koja >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << su ove sezone iz Druge lige stigla u elitu, Energije i našeg imenjaka iz Nalčika sa Kavkaza. Razlog su loši tereni i naša slaba odbrana. Još nismo našli zamenu za Vidića, pošto se Austrijanac Štranc, pojačanje iz Štutgarta, povredio. Prvi put u karijeri nisam zaradio povredu na pripremama, zato sam i krenuo s golovima. Cilj uprave pre početka sezone bilo je osvajanje titule i plasman u Ligu šampiona, mada smatram da je CSKA bez premca po kvalitetu i klupskoj organizaciji, a da smo za njima mi i Zenit, zatim Dinamo koji ima sedam novajlija i novog trenera, tu su i Saturn, Rubin, Moskva... U Rusiji je ove sezone prava kolonija srpskih igrača?

- Krasić je uz Karvalja prvi as CSKA, izuzetno igra, Ivanović je odličan u Lokomotivi, Vukčević je u Saturnu dobro startovao. Muslin je na klupi Lokomotive počeo porazom i remijem. Siguran sam da je posle Engleske, Italije, Španije i Nemačke ruska liga najjača u Evropi, ali je i teška za napadače, jer se igra prilično defanzivno. Prosek gledanosti je oko 20.000 navijača, a kad dođe lepo vreme, biće ih još više, jer ovde sada jeste sunčano, ali i nije više od pet stepeni. Karvaljo je među pet najboljih fudbalera na svetu, Krasić je izuzetan, a Aršavina iz Zenita smo mi iz Zvezde već dobro upoznali, sjajan je igrač. Kako Rusi prihvataju činjenicu da neće učestvovati na Svetskom šampionatu u Nemačkoj?

- To ni oni ne mogu da objasne, ne znaju razlog, pošto zaista imaju odličnih igrača i finansijski imaju jedan od najjačih Saveza u Evropi. Sada se mobilišu za Evropsko prvenstvo u Austriji i Švajcarskoj, okupili su moćne sponzore kako bi privoleli Holanđanina Gusa Hidinka da sedne na klupu reprezentacije, što je, kako oni kažu, već gotova stvar.

Zato će na Mondijalu igrati Srbija i Crna Gora?

- Argentina nam ne leži i ona će sigurno biti prva u našoj grupi, dok su Holanđani naša šansa. Nemaju kvalitet kao prethodnih godina, a ako hoćemo u osminu finala, a možemo, onda moramo da ih pobedimo, jer nisu bolji od plavih. Pjanović ističe da će u Spartaku ostati do isteka ugovora (još dve godine), a iz Moskve će se, tvrdi, radovati 23. tituli Crvene zvezde.

- Moj bivši klub će u subotu pobediti Partizan i tako potvrditi ovogodišnju dominaciju. Već sam igračima i upravi čestitao šampionsku krunu - završio je Pjanović. I. Velimirović

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.