Ruska atletska federacija i dalje suspendovana

Izvor: Vostok.rs, 22.Jan.2019, 10:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ruska atletska federacija i dalje suspendovana

Međunarodna asocijacija atletskih federacija (IAAF) odobrila je učešće na međunarodnim turnirima u neutralnom statusu za više od 40 ruskih atletičara, navodi se u saopštenju te organizacije. „Odbor za doping IAAF-a složio se da su prijave 42 ruskih sportista ispunile izuzetne kriterijume za takmičenje na međunarodnom takmičenju kao neutralni sportisti 2019. godine pod takmičarskim pravilom 22.1A (b), dok je Ruska atletska federacija i dalje suspendovana“, navodi se u saopštenju IAAF-a. Na spisku se nalaze skakačica uvis Marija Lasickene i atletičar, specijalista za trke sa preponama Sergej Šubenkov. Proces prijavljivanja sportista koji traže neutralan status na međunarodnim takmičenjima 2019. godine otvoren je u decembru 2018. godine. Ruska atletska federacija dobila je zahteve 149 ruskih sportista za dozvolu za učešće na međunarodnim takmičenjima, od kojih je 132 već poslala u IAAF.  

Nastavak na Vostok.rs...






Povezane vesti

Još atletičara iz Rusije može da se takmiči " kao neutralci

Izvor: B92, 22.Jan.2019

Međunarodna atletska federacija (IAAF) odobrila je pravo nastupa za još 42 ruskih atletičara...Međutim, oni kao i većina njihovih zemljaka mogu da se bore na zvaničnim takmičenjima samo kao neutralni sportisti...IAAF je zabranila nastup Rusiji u novembru 2015. zbog dokaza o sistematskom dopingu...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.