Rusima zlatna medalja na SP mladih

Izvor: B92, 06.Jan.2011, 20:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Rusima zlatna medalja na SP mladih

Zahvaljujući spektakularnoj poslednjoj trećini finala u kojoj su postigli pet golova mladi reprezentativci Rusije postali su prvaci sveta.

Kanađani su u finale šampionata koji je odigran u Bafalu, u Sjedinjenim Državama, ušli kao apsolutni favoriti a selekcija Rusije slavila. Uspeh momaka koje vodi Valerij Bragin još je veći ako se zna da je ekipa na takmičenju počela očajno i stigla na korak do borbe za opstanak. Drugi razlog za optimizam Severnoamerikanaca bila >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << je pobeda od 6:3 u prvom kolu takmičenja u grupi.

Kanađani su golovima Rajana Elisa, Kartera Eštona i Brajdena Šena posle dve trećine imali 3:0, činilo se da Rusi ostaju bez zlatne medalje čekane osam punih godina.

Usledilo je čudo, samo dva i po minuta poslednje trećine bila su dovoljna Artemiju Panarinu i Maksimu Kicinu za 2:3. Pet minuta kasnije izjednačio je Vladimir Tarasenko.

Usledio je ludi finiš Rusa, posao su dovršili Artemij Panarin i Nikita Dvurječenski.

Posle generacije iz 2003. godine ova je vratila titulu u Rusiju, četvrtu od kada se raspao nekadašnji Sovjetski Savez.

Bronzane medalje pripale su Amerikancima koji su, takođe u trećoj trećini, savladali Šveđane - 4:2.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.