Izvor: Nezavisne Novine, 07.Avg.2016, 18:51   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Rusima zabranjeno učešće na paraolimpijskim igrama u Riju

RIO DE ŽANEIRO - Međunarodni paraolimpijski komitet zabranio je svim ruskim sportistima učešće na Paraolimpijskim igrama u Rio de Žaneiru sljedećeg mjeseca zbog rasprostranjene kulture dopinga, za koju tvrdi da je "zagadila sport u ovoj zemlji".

Odluka o suspenziji ruskog paraolimpijskog Komiteta je objavljena u Riju.

Rusija će uložiti žalbu Sudu za sportsku arbitražu protiv odluke Međunarodnog paraolimpijskog komiteta da zabrani ruskim sportistima učešće na Paraolimpijskim igrama, izjavio je ruski ministar sporta Vitalij Mutko, prenosi TASS.

Nastavak na Nezavisne Novine...






Povezane vesti

Mutko: Rusija će stati iza svog paraolimpijskog komiteta

Izvor: Vostok.rs, 08.Avg.2016, 09:47

Ruski ministar sporta Vitalij Mutko izjavio je da bi Paraolimpijski komitet Rusije trebalo da ospori odluku o zabrani učešća ruske reprezentacije na igrama u Riju.. . On je rekao da je odluka Međunarodnog paraolimpijskog komiteta bez presedana, kao i da ne razume na osnovu čega je doneta.. . „Sve...

Nastavak na Vostok.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.