Rusima timsko zlato u umetničkom klizanju, Valijeva ispisala istoriju

Izvor: Beta, 07.Feb.2022, 09:09

Rusima timsko zlato u umetničkom klizanju, Valijeva ispisala istoriju

Tim Rusije osvojio je prošle noći zlatnu medalju u timskom takmičenju u umetničkom klizanju na Zimskim olimpijskim igrama u Pekingu.Takmičenje je obeležila 15-godišnja Kamila Valijeva koja je postala prva klizačica u istoriji koja je izvela potpuni četvorostruki skok u olimpijskoj konkurenciji.Ona je izvela dva četvorostruka skoka, pokušala je i treći, ali je pala.Učinak Valijeve na Ravelov "Bolero" nagradjen je sa 178,92 boda, što je nešeo više od šest bodova manje od njenog svetskog rekorda.Srebrnu medalju osvojio je tim Sjedinjenih Američkih država, dok se na poslednji stepenik pobedničkog postolja popeo tim Japana.
Pogledaj vesti o: Olimpijske igre

Nastavak na Beta...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Ruskinja izvela "nemoguć" skok VIDEO

Izvor: B92, 07.Feb.2022

Tim Rusije osvojio je zlatnu medalju u timskom takmičenju u umetničkom klizanju na Zimskim olimpijskim igrama u Pekingu.

Nastavak na B92...

NEVIĐEN POTEZ TINEJDŽERKE! Istorijski skok 15-godišnje Ruskinje, OVO niko nikada nije uspeo da izvede! MAGIJA NA LEDU (VIDEO)

Izvor: Kurir, 07.Feb.2022

Rusija je osvojila ekipno zlato u umjetničkom klizanju na Zimski olimpijskim igrama u Pekingu, a takmičenje je obeležila jedna tinejdžerka.

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.