Rusija zbog dopinga ostaje bez još jedne medalje iz Sočija

Izvor: B92, 16.Feb.2020, 22:43   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Rusija zbog dopinga ostaje bez još jedne medalje iz Sočija

Ruski biatlonac Evgenij Ustjugov suspendovan je na dve godine zbog kršenja doping pravila.

Evgeniju Ustjugovu će biti oduzeta zlatna medalja sa Zimskih olimpijskih igara u Sočiju 2014. godine, saopštio je Međunarodni savez biatlona (IBU).

Ustjugov je bio deo muške štafete koja je pre šest godina u Sočiju osvojila zlatnu medalju ali će svi njegovi rezultati iz sezone 2013/14 biti obrisani, uključujući i olimpijsku pobedu.

On je bio pozitivan na zabranjeni >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << oksandrolon u vreme Igara u Sočiju.

Kada Međunarodni olimpijski komitet potvrdi oduzimanje medalje, Rusija će pasti sa prvog mesta po broju osvojenih zlatnih medalja u Sočiju. Rusija će imati 10 zlata u odnosu na 11 koliko je osvojila Norveška.

IBU je nešto ranije, zbog kršenja doping pravila, najavio i dvogodišnju suspenziju za Svetlanu Slepcovu, rusku biatlonku. Ona u Sočiju nije osvojila odličje.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.