Rusija vodi 2:1

Izvor: RTS, 03.Maj.2012, 15:48   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Rusija vodi 2:1

U drugom kolu kvalifikacionog turnira Srbija je, posle izgubljenog prvog seta u meču protiv Rusije, izjednačila na 1:1, a do prednosti su prve stigle Ruskinje nakon pobede u trećem setu. Direktan prenos je na našem prvom programu.

Prvi set bio je veoma izjednačen. Iako su oba tehnička tajm auta pripala protivnicama, naše odbojkašice su dobro igrale, povele su u pravom trenutku 22:21 i imale mogućnost da osvoje prvi set, ali nisu iskoristile nekoliko set lopti.
>> Pročitaj celu vest na sajtu RTS <<
Na drugoj strani, reprezentativke Rusije iskoristile su prvu set loptu i prvi set okončale rezultatom 29:27.

Odlično su naše devojke odigrale drugi set. Ruskinje jesu bile bolje u ranoj fazi meča i njima je pripao prvi tehnički tajm aut, ali su u nastavku srpkinje podigle nivo igre. To je dovelo do našeg vođstva kod drugog tehničkog ajm auta i od tada, osim male pauze, reprezentativke Srbije sve vreme bile su u vođstvu i iskoristile su prvu meč loptu za izjednačenje u setovima od 1:1.

Mnogo slabije je naša ekipa odigrala treći set, pa su protivnice kod drugog tehničkog tajm auta ima veliku prednost, 16:10.  Naše su popustile i na prijemu i u prvom tempu, tako da je treći set pripao selekciji Rusije 25:16.

Dve najbolje selekcije izboriće plasman u polufinale, a samo pobednik turnira obezbediće plasman na Olimpijske igre u Londonu

Srbija - Rusija 1:2 (27:29, 25:22, 16:25), 9:9

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.