Rusija sigurno na Mundijalu!

Izvor: RTS, 03.Apr.2014, 16:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Rusija sigurno na Mundijalu!

Čelnici Fife odbacuju pomisao da isključe Rusiju sa Svetskog prvenstva zbog situacije na Krimu. Rakitić neće produžiti ugovor sa Seviljom, traži ga Real Madrid. Nema fudbala u Srbiji na Veliku subotu. Kenenisa Bekele debituje u maratonu. Jelena Janković u trećem kolu turnira u Čarlstonu. Vasilije Micić ide na draft.

Sve vesti i zanimljivosti iz sveta sporta pratite i na našim Fejsbuk i Tviter stranicama. 
>> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << />
18.40 - Košarkaš Mega Vizure i reprezentacije Srbije Vasilije Micić učestvovaće ove godine na NBA draftu, potvrdio je na Tviteru njegov menadžer Miodrag Ražnatović. Micić ima 20 godina, igra na poziciji plejmejkera i spada među najbolje igrače Evrope u svom uzrastu. U Jadranskoj ligi prosečno je postizao 12.1 poena, 3.2 skoka i 5.8 asistencija. Ovogodišnji NBA draft zakazan je za 26. jun.

18.27 - Kako prenosi "Žurnal", Vladimir Ćirković, 31-godišnji navijač Crvene zvezde, preminuo je u sredu uveče prilikom izlaska iz "Kombank Arene", posle duela na kojem je bodrio svoj tim protiv Uniksa. Ćirković je prilikom izlaska iz hale doživeo srčani udar. 

18.00 - Trostruki olimpijski šampion na pet i 10.000 metara, Etiopljanin Kenenisa Bekele, debitovaće na maratonskoj trci u Parizu u nedelju. Svetski rekorder očekuje pobedu na prvoj trci u karijeri na 42,1 kilometara. "Imam veliku šansu da trijumfujem, dobro sam se pripremio za ovu trku. Ne mogu da dozvolim da izgubim", rekao je Bekele.

17.45 - Britanska policija saopštila je da je uhapšeno 13 osoba u okviru istrage za nameštanje rezultata u engleskom fudbalu. Kako se navodi, šest od 13 uhapšenih, već je ispitivano u decembru prošle godine kada je posle informacija koje su se pojavile u listu "San" pokrenuta istraga. Šest fudbalera, uključujući i bivšeg napadača Oldama Kolumbijca Kristijana Montana, kao i napadača Blekburna, trenutno na pozajmici u Milvolu Dedlija Juniora Kembela, pušteni su uz kauciju, do suđenja u aprilu. Preostalih sedmorica su igrači starosti od 18 do 30 godina, sve iz klubova u severnozapadnoj Engleskoj.

17.35 - Golman Napolija Pepe Reina rekao je da njegov tim i dalje veruje da može da sustigne drugoplasiranu Romu u italijanskom šampionatu. "Nećemo odustati jer i dalje postoje matematičke šanse da sustignemo Romu. Moramo da smanjimo broj loše odigranih utakmica ako želimo da uspemo u tome. Ovaj zaostatak nije produkt naše loše igre, već njihove odlične, i čestitam im na tome", rekao je Reina. Španski golman je rekao da još nema jasne planove za budućnost, ali je istakao da po završetku sezone mora da se vrati u Liverpul iz kojeg je došao na pozajmicu u Napoli."Zadovoljan sam ovde, lep je život, ali sve zasvisi od odluke Liverpula".

17.15 - Fudbaler Milana Mikael Esijen odsustvovaće sa terena oko dve nedelje zbog povrede butine saopštio je italijanski klub. Esijen će u narednih deset dana biti podvrgnut daljim analizima, kako bi se utvridla ozbiljnost povrede. Fudbaler iz Gane će propustiti naredni meč koji Milan igra sa Đenovom u ponedeljek, a najverovatnije neće nastupiti ni u utakmici sa Katanijom, nekoliko dana kasnije.

17.08 - Trener Novog Pazara Zoran Njeguš izjavio je da njegovu ekipu očekuje težak susret sa Jagodinom i pozvao navijače da dođu u što većem broju jer im je podrška sa tribina neophodna. "Jagodinci su u usponu i dobroj formi, vezali su dve pobede, međutim, agresivnom i hrabrom igrom možemo stići do željene pobede i tri boda kod kuće", izjavio je Njeguš. Utakmica između Novog Pazara, koji je trenutno četvrti na tabeli sa 34 boda i Jagodine, koja ima bod manje, igra se u subotu od 15.30 sati.

16.59 - Inter je blizu je da na mesto trenera vrati Roberta Manćinija, izjavio je nekadašnji trener milanskog tima Ektor Kuper. Manćini trenutno vodi Galatasaraj, ali je posle nekoliko slabijih rezultata u poslednje vreme pred odlaskom iz kluba, dok je predsednik Intera Erik Tohir izjavio da će pod lupom biti rad trenera Valtera Macarija. "Inter je spreman da vrati Manćinija. On nije srećan u Galatasaraju i želi da se vrati u Italiju. Čelnici Intera to znaju i već su počeli pregovore sa njim. Uskoro će i zvanično biti potvrđeno iz turskog kluba", rekao je Kuper.

16.48 -  Izvršni odbor Fudbalskog saveza Srbije odlučio je u Staroj Pazovi da se od ove sezone igraju utakmice baraža za popunu Super lige Srbije, koji će u dva meča igrati 14. iz najvišeg ranga takmičenja i treći iz Prve lige Srbije. Baraž će se igrati 25. i 31. maja. Domaćin u prvoj utakmici biće ekipa iz Prve lige Srbije, a revanš se igrat na terenu Superligaša. Pobednika će odlučiti ukupan broj bodova. Ako to bude izjednačeno, gledaće se gol-razlika, a ako ni to ne donese pobednika, uzeće se u obzir broj golova postignutih u gostima. Ako pobednik ni tada ne bude poznat, šutiraće se penali.

16.38 - Fudbaler Čelsija Nemanja Matić izjavio je da oni koji tvrde kako londonski tim nema kvalitetne napadače ne poznaju dovoljno fudbal. Napadači "plavaca" Eto, Ba i Tores ove sezone u Premijer ligi postigli su samo 15 golova, dok su, poređenja radi, Staridž i Suarez dali 49 pogodaka za Liverpul. "Murinjov komentar da Eto ima više godina je šala. On ga zna bolje nego iko. Ljudi koji govore da CCelsi nema dobre napadače ne znaju ništa o fudbalu. Imamo tri sjajna napadača i ko misli drugačije nikad nije gledao fudbal. Jaki smo i na ostalim pozicijama i raduje me da sam deo ovog tima", rekao je Matić za sajt 4-4-2.

16.25 - Tradicionalni Beogradski maraton oboriće 27. aprila rekord po broju učesnika u maratonskoj i polumaratonskoj trci, najavili su organizatori ove sportske manifestacije. Do sada se za glavnu maratonsku i polumaratonsku trku prijavilo preko 2.300 učesnika, čime je praktično već oboren rekord postavljen prošle godine.

16.18 - Selektor brazilske fudbalske reprezentacije Luiz Felipe Skolari rekao je da Barselona ne koristi na pravi način sve mogućosti i znanje koje poseduje Neimar. "Neimar ne blista u Barseloni jer oni igraju drugačije od onoga na šta je on navikao. On je bolji kada ima prostora, ali tamo su ga stavili da igra na desnoj strani što njemu ne odgovara", rekao je Skolari. Selektor Brazila rekao je da je Neimar veoma bitan igrač za njegovu reprezentaciju i da veruje da će baš on biti zvezda predstojećeg Svetskog fudbalskog prvenstva u Brazilu.

16.10 - Fudbaler Pari Sen Žermena Tijago Mota rekao je da je Čelsi i dalje favorit za prolaz u polufinale Lige šampiona, iako je francuski tim pobedio u prvom meču sa 3:1. Italijanski reprezentativac očekuje jako težak revanš u Londonu, a kao mogući problem svog tima ističe iskustvo Čelsija i mogući izostanak Zlatana Ibrahimovića zbog povrede.

16.00 - Zbog nastupajućih uskršnjih praznika doneta je odluka o promeni termina odigravanja utakmica 24. i 25. kola Jelen Super lige Srbije. Tako će mečevi 24. kola, koje je bilo predviđeno za 19. april, biti odigrani 17. aprila, dok će mečevi 25. kola umesto 23. aprila biti odigrani dan ranije. Ova promena ne bi trebalo da uslovi i promenu stanice početka utakmica. I ranijih godina je od strane navijača, prvenstveno "večitih rivala", bilo zahteva da se mečevi ne igraju tokom uskršnjih praznika pa im je ovog puta udovoljeno pre nego što se čuo njihov glas. 

15.30 - Hrvatski reprezentativac i član Sevilje, Ivan Rakitić, je prekinuo pregovore sa klubom oko produžetka saradnje, a s obzirom na to da mu ugovor traje do 2015, klub će morati da ga proda ovog leta kako bi bar nešto zaradio. Navodno, za sve je krivo interesovanje Real Madrida...

14.00 - Čelnici Fife nemaju nameru da izbace reprezentaciju Rusije sa Svetskog prvenstva u Brazilu, što su zahtevali američki senatori Mark Kirk i Den Kouts. Generalni sekretar Fife Žerom Valke obavestio je senatore da reprezentacija Rusije ne može snositi odgovornost za „akcije svoje Vlade koje nemaju veze sa fudbalom". Kouts i Kirk su zatražili od Fife da izbaci Rusiju sa Svetskog prvenstva u Brazilu, kao i da oduzme Rusiji organizaciju Mundijala 2018. godine, zbog situacije na Krimu.   

13.05 - Fudbaler Reala Serhio Ramos rekao je da madridski tim ne sme da izgubi na gostovanju Sosijedadu, pošto bi to gotovo izvesno bio oproštaj od šampionske titule. "Real je donedavno bio prvi na tabeli, ali su porazi od Barselone (4:3) i Sevilje (2:1) doprineli da padne na treće mesto sa zaostatkom od dva boda za Kataloncima, odnosno tri za liderom Atletikom. "Ukoliko izgubimo od Sosijedada oprostićemo se od titule. Ne mogu to sa sigurnošću da kažem, ali očigledno je da Barselona i Atletiko igraju odlično. Ne smemo sebi da dozvolimo još jedan kiks", rekao je Ramos za "Marku". 

12.00 - Iako Žoze Morinjo gotovo u svakoj izjavi govori kako nema pravog napadača u ekipi, izgleda da je Portugalac spreman da se odrekne Romelua Lukakua, koji je na pozajmici u Evertonu. Agent snažnog Belgijanca je otkrio da je razgovarao sa Totenhemom i Evertonom, ali da se za sada još ništa ne zna. Čelsi želi da ga proda, ali za 20 miliona funti, kako bi novac mogao da usmeri ka Madridu, odakle želi da dovede Dijega Kostu. 

11.35 - Eden Azar je, nakon poraza Čelsija od PSŽ-a u Parizu, raspalio maštu navijača francuskog kluba, pošto je dao intervju u dresu PSŽ-a koji je promenio sa rivalom nakon poslednjeg zvižduka Milorada Mažića. Već nekoliko meseci se šuška da PSŽ želi da kupi fantastičnog Belgijanca, ali je sasvim jasno da Čelsi ne želi da se odrekne Azara.

11.00 - Bivši vlasnik Vitesea Merab Džordanija optužio je Čelsi za pokušaj nameštanja utakmica u holandskoj ligi. Kako je Džordanija rekao za dnevni list "Telegraf", Čelsi koji finansijski podržava Vitese, ne želi da taj klub osvoji titulu u nacionalnom prvenstvu jer bi to automatski značilo da bi jedan od ta dva tima morao da se odrekne mesta u Ligi šampiona. Naime, pravila UEFA zabranjuju da klubovi, čiji je vlasnik isti, učestvuju u istom takmičenju. Ove sezone Vitese ima četiri igrača koja su na pozajmici iz Čelsija - Lukas Pjazon, Bertrand Traore, Patrik Von Anholt i Kristijan Atsu. Vitese trenutno zauzima treće mesto sa 12 bodova zaostatka za vodećim Ajaksom i van trke je za titulu prvaka Holandije.

10.10 - Jedan od najboljih napadača na svetu Zlatan Ibrahimović zbog povrede koju je zadobio sinoć, neće biti spreman za revanš Čelsiju sledećeg utorka, izjavio je trener Pari Sen Žermena Loran Blan. Šveđaninu će za oporavak trebati čak nekoliko nedelja. Parižani su u sinoćnoj utakmici slavili rezultatom 3:1, a Ibrahimović je teren napustio u 69. minutu, neposredno po postizanju vodećeg gola za njegov tim.

10.00 - "Postoje naznake koje ohrabruju", izjavila je Sabine Kem menadžer Mihaela Šumahera odbacujući tvrdnje da se Šumaher više ne nalazi u fazi buđenja iz veštačke kome, prenose austrijski mediji. Kem je demantovala i glasine koje su širili engleski mediji u kojima se navodi da je supruga uložila 12 miliona švajcarskih franaka u preuređenje porodičnog imanja u Švajcarskoj u malu bolnicu. Kem je objasnila da se izvode radovi, ali na kući u koju treba da se useli Šumaherov otac Rolf.

08.20 - U nastavku NBA lige odigrano trinaest utakmica. Košarkaši Majamija, Indijane, Toronta, Čikaga, Bruklina i Vašingtona obezbedili su mesto u plej-ofu Istočne konferencije, dok su u utakmicama igranim u noći između srede i četvrtka to uradili i San Antonio, Oklahoma i LA Klipers.San Antonio je kod kuće pobedio Golden Stejt sa 111:90 i tako produžio seriju pobeda na 19 i skoro da je obezbedio prvo mesto ne samo na Zapadu, već uopšte i u ligi.

08.00 -Jelena Janković se, sigurnom igrom i ubedljivom pobedom sa 2:0 (6:0, 6:3) nad Amerikankom Loren Dejvis, plasirala u treće kolo na turniru u Čarlstonu. Srpska teniserka je u prvom kolu bila slobodna a u narednom je očekuje Hrvatica Ajla Tomljanović. Jelena Janković je i u konkurenciji dublova sa Nemicom Andreom Petković predhodnog dana uspešno startovala u prvom kolu pobedom nad američkim parom Lajzel Huber/Liza Rejmond sa 7:5, 2:6, 10:7.

06.00 - Srpska teniserka Jovana Jakšić plasirala se u treće kolo turniru u Montereju savladavši Luksiku Kumkum iz Tajlanda sa 3:6, 7:6 (7-5), 7:6 (7-2). U dramatičnom meču koji je trajao skoro tri sata, Jovana je uspela da priredi nekoliko obrta, da bi u finalu trećeg seta u taj brejku stigla do pobede. Jovana će se u narednom kolu sastati sa boljom iz meča Julije Boserup i Amerikanke Aleksandre Kik.

Očekuje nas dan bogat sportskim događajima, igraju se košarkaške utakmice 13. kola u TOP 16 fazi Evrolige, igraju se prve četvrtfinalne utakmice fudbalske Lige Evropa, a na Drugom programu RTS-a od 21 čas možete u direktnom prenosu pratiti susret Liona i Juventusa. Tu je i domaći plej of u odbojci, a na istom programu od 17.55 možete pratiti polufimalni duel Partizana i Vojvodine.
Pogledaj vesti o: Jovana Janković,   Facebook

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Vasilije Micić izlazi na draft!

Izvor: RTS, 03.Apr.2014

Jedan od najboljih mladih košarkaša Evrope prijaviće se za NBA draft. Čelnici Fife odbacuju pomisao da isključe Rusiju sa Svetskog prvenstva zbog situacije na Krimu. Rakitić neće produžiti ugovor sa Seviljom, traži ga Real Madrid. Nema fudbala u Srbiji na Veliku subotu. Kenenisa Bekele debituje...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.