Rusi odugovlače sa Hidinkom

Izvor: B92, 27.Nov.2007, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Rusi odugovlače sa Hidinkom



Agent selektora ruske fudbalske reprezentacije Gusa Hidinka optužio je Fudbalski savez Rusije da odugovlači sa potpisivanjem novog ugovora sa njegovim klijentom. Hidink je prošlog meseca načelno pristao da produži ugovor sa ruskim Savezom do 2010. godine, čime je okončao spekulacije da će uskoro preuzeti funkciju trenera u nekoj drugoj zemlji.

Holanđanin je rekao da je prepustio svom agentu Kesu van Nivenuzenu i ruskom savezu da se dogovore oko manje bitnih >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << detalja ugovora, pre nego što ga potpiše.

Međutim, nakon što je Hidink uspeo da sa Rusijom izbori plasman na Evropsko prvenstvo 2008. godine, njegov agent je rekao da su pokušaji da razgovara sa predsednikom ruskog saveza Vitalijem Mutkom do sada bili uzaludni.

"Ova situacija nije normalna, najblaže rečeno, čudna je", kazao je agent. "Gospodin Mutko je bio taj koji je rekao da želi da Gus ostane selektor Rusije, ali od tada nije uradio ništa".

Prema rečima tog agenta, više saveza, uključujući engleski, izrazili su interesovanje za Hidinka.

"Rečeno mi je da je Hidink na listi engleskog fudbalskog saveza", kazao je.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.