Rusi na Banjici, Zvezda u Segedinu

Izvor: Politika, 16.Apr.2013, 22:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Rusi na Banjici, Zvezda u Segedinu

U prvim utakmica četvrtfinala Lige šampiona za vaterpoliste Partizan dočekuje Spartak (20 č), a „crveno-beli” gostuju u Mađarskoj (18,45 č). – Naši timovi zadovoljni bilo kakvom pobedom

Beograd je domaćin polufinala i finala Lige šampiona (31. maj i 1. jun), a koliko će predstavnika naš vaterpolo da ima zavisiće od onoga šta >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << Partizan i Crvena zvezda urade u četvrtfinalu.

Večeras, u prvoj utakmici, „crno-beli” dočekuju Spartak iz Volgograda (20 č, Banjica). „Crveno-beli” najpre gostuju u Segedinu (18,45 č).

Rusi se vraćaju

U doba Sovjetskog Saveza ruski klubovi su bili kao pirati – bolje je da se izbegne susret s njima. Posle toga su sami počeli da tonu. Ali sada...

– Rusi počinju da se vraćaju, – najavljuje trener Partizana Vladimir Vujasinović. – Evo, u osmini finala Spartak je izbacio Olimpijakos. Naš protivnik ima toliko iskusne igrače da sam protiv nekih igrao pre deset godina. Naša ekipa je mlada i ne brinem se da li će fizički da izdrži, jer smo dobro radili cele sezone. Moj je sad zadatak da zaborave ono što je bilo u polufinalu našeg prvenstva. Protiv Rusa biću zadovoljan bilo kakvom pobedom. Kad prestanemo da u igri pravimo neke sulude stvari, kao što je to bilo protiv Radničkog, onda možemo da preuzmemo ulogu favorita. Ali za to treba vreme i mi smo znali da će biti takvih teškoća.

Jedan od onih koji su već toliko privukli pažnju da su stigli i do reprezentacije je Nikola Dedović:

– Treba da se koncentrišemo na Spartak. To je iskusna ekipa, ali ako damo svoj maksimum možemo da ostvarimo cilj.

Nešto iskusniji Ivan Rackov kaže:

– Predstoji nam vrlo jaka i bitna utakmica. Idemo na pobedu, jer će u revanšu da bude još teže. Zato bi nam dosta značilo da sa što manje opterećenja odemo u Rusiju.

Aleksandar Šoštar, predsednik „crno-belih”, ima i dodatne brige:

– Još nismo zatvorili finansijsku konstrukciju za revanš. Ali sigurno idemo u Volgograd, mada je to najskuplje putovanje. Znamo kakva je opšta situacija u društvu, ali s obzirom na ono što je dao našem vaterpolu, a naročito reprezentaciji, što daje i što će dati, ne možemo da budemo zadovoljni statusom koji Partizan ima.

Nekako se brzo zaboravilo da su „crno-beli” pre dve godine doneli u Srbiju titulu evropskog prvaka, na šta je podsetio Vujasinović. Ili se smatra da to za Partizan i nije neki podvig, kao ni to što je ove godine, s drastično podmlađenim timom, stigao dotle da se bori za plasman među četiri najbolja kluba u Evropi.

Mađari su – Mađari

Crvena zvezda je u osmini finala već u prvoj utakmici, kod kuće, prebrinula brigu protiv Egera. Sada joj se isprečio još jedan klub iz Mađarske, a Mađari su u vaterpolu uvek opasni.

– Seged je, kao i Eger, klasična mađarska ekipa. Recept je da ne uđemo u njihov stil igre, odnosno ritam. Imali smo dosta materijala o njihovim utakmicama, tako da smo se dobro spremili, – rekao je uoči odlaska u Segedin trener Zvezde Dejan Savić. – Ne mogu da kažem šta bi bio zadovoljavajući rezultat za nas. U svaku utakmicu ulazimo da pobedimo, pa će tako biti i u ovoj. Moja jedina dilema je da li da kao i do sada igramo s tri centra ili da ovog puta jedan od njih ustupi mesto beku. Seged ima odličnu ekipu od iskusnog centra Molnara preko reprezentativaca Sivoša i Dekera do nove nade mađarskog vaterpola Tereka.

Sigurno je da neće biti lako tim pre što je to prva utakmica, pa će Mađari dati sve od sebe da kod kuće steknu neki kapital za revanš. Ali, ovaj Zvezdin tim pod vođstvom Savića je poput razarača koji ne strepi od talasa.

I. C.

objavljeno: 17.04.2013
Pogledaj vesti o: Večiti derbi,   Zvezda - Partizan,   Liga Šampiona,   Finale Lige Šampiona

Nastavak na Politika...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

LŠ: Partizan dočekuje Ruse, Zvezda u Mađarskoj

Izvor: Sportski Žurnal, 17.Apr.2013, 01:14

Partizan večeras na Banjici igra „prvo poluvreme“ utakmice, u kome mu je potrebna pobeda da bi evropsku sezonu završio, gde je i počeo – na svom bazenu. U prvom susretu četvrtfinala Lige šampiona crno-beli igraju sa ruskim Spartakom iz Volgograda (20 – RTS). Ulog je plasman na fajnal-for...

Nastavak na Sportski Žurnal...

Partizan i Zvezda žele na F4

Izvor: B92, 17.Apr.2013

Vaterpolisti Partizana i Crvene zvezde u sredu igraju prve mečeve četvrtfinala Lige šampiona...Partizanovi igrači od 20 na Banjici dočekuju Spartak iz Volgograda, a crveno-beli od 18.45h gostuju Segedinu..."Došli smo do poslednjeg stepenika i plasman na F4 za nas bi u novoj sezoni bio neverovatan...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.