Izvor: MozzartSport.com, 27.Nov.2020, 08:18

Rusi, gde se denuše pobede u Evropi?

Nešto ne štima na Istočnom frontu

Zakazala ruska artiljerija. Nisu ruski klubovi "krem de la krem" evropskog fudbala, ali su umeli da blesnu i odigraju značajnu ulogu. Ne predstavljaju kozlić koji srednjoškolci preskaču bez ikakvih poteškoća, u ovom slučaju klubovi iz zapadne Evrope, ali se pobede ne naziru u evropskim bitkama.

U potpunosti su ruski predstavnici razočarali u dosadašnjem toku evropskih takmičenja. Ni u Ligi šampiona, ni u Ligi Evrope >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << Rusi nisu ostvarili nijedan trijumf. Da ne završe i četvrtu rundu evropskih takmičenja bez uspeha i radovanja polagale su se nade u moskovski CSKA, ali Armejci nisu bili na visini zadatka. Gotovo čitavo drugo poluvreme CSKA je imao igrača više na domaćem terenu, ali nije uspeo da slomi otpor Fajenorda i obraduje navijače, ali i probije led.

Rusija ima četiri predstavnika u Evropi u tekućoj sezoni, a najbolji utisak ostavila je Lokomotiva Marka Nikolića u elitnom takmičenju. U Ligi šampiona Lokomotivu je uspeo da nadigra samo minhenski Bajern koji je teškom mukom u Moskvi na „RZD Areni“ stigao do tri boda u završnici susreta. Može Lokomotiva da bude ponosna na rezultate u jakoj grupi sa Bajernom, Atletiko Madridom i Salcburgom, i na taktičko nadmudrivanje Nikolića i Čola iz kojeg je ruski tim izašao neporažen, ali je nedostatak pobede mrlja.

Zenit je u Ligi šampiona u grupi sa Borusijom Dortmund, Laciom i Klub Brižom razočarao. Tim iz Sankt Peterburga jedini bod osvojio je na domaćem terenu protiv desetkovanih Nebeskoplavih koji su bili pokošeni virusom korona. Bila je to idealna prilika da stvari krenu nabolje, ali Zenit više od remija nije izvukao.

Krasnodar je uz Midtjiland debitant u grupnoj fazi Lige šampiona i nije bilo ni za očekivati da u konkurenciji Čelsija, Sevilje i Rena budu ozbiljan takmac za prolazak u nokaut fazu Lige šampiona, ali su i oni sami, verovatno, očekivali da uštinu koji bod više. Čelsi je prebrinuo brige oko prolaska i Frenk Lampard će se preorijentisti na domaća takmičenja do nokaut faze, pa bi Krasnodar protiv Plavaca mogao da napadne bod(ove), dok će protiv Rena igrati za proleće u Ligi Evrope.

Liga Evrope nije bauk i takmičenje je gde su brojni ruski timovi uspevali da ostvare zapažene rezultate u protekle dve decenije, uđu u završnicu i podignu pehar (CSKA 2005, Zenit 2008. godine). Jedini ruski predstavnik u Ligi Evrope, moskovski CSKA, slovio je za prvog favorita grupe, a nalazi se na poslednjoj poziciji. Armejci su iščupali tri bod iz tri remija na četiri utakmice i daleko od toga da ne mogu dalje iz grupe u kojoj je zagrebački Dinamo kolovođa, ali će četa Viktora Gončarenka morati u naredna dva kola da nađe put do pobeda i da se nada povoljnom raspletu u drugim duelima.

Ove sezone barut nije suv, vlažan je u potpunosti. Četiri ruske ekipe zbirno su u Ligi šampiona i Ligi Evrope upisale po osam poraza i osam remija i moraće da sačekaju barem još nedelju dana kako bi ostvarile prvu pobedu.

Tagovi:

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.