Runi završio reprezentativnu karijeru: Bila je privilegija igrati za Englesku, odlazim ponosan

Izvor: BKTV News, 23.Avg.2017, 16:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Runi završio reprezentativnu karijeru: Bila je privilegija igrati za Englesku, odlazim ponosan

Najbolji strelac u istoriji reprezentacije Engleske, Vejn Runi (31), objavio je na svom zvaničnom sajtu da završava karijeru u nacionalnom timu.

Dugogodišnji napadač Mančester Junajteda, koji se ovog leta vratio u matični Everton, dres "gordog albiona" nosio je punih 14 godina i na 119 utakmica postigao 53 gola.

53 goals. 119 games. Forever a #ThreeLions legend.

Thank you, @WayneRooney. pic.twitter.com/j5iT6XHJKz

— England (@England) 23. >> Pročitaj celu vest na sajtu BKTV News << август 2017.

"Početkom nedelje me kontaktirao selektor Geret Sautgejt i pozvao na okupljanje reprezentacije. Zaista, cenim taj poziv, ali već odavno razmišljam i doneo sam odluku. Rekao sam mu da je bolje da se povučem iz reprezentacije za dobro nacionalnog tima. Odluku sam doneo posle velikog razmišljanja i konsultacija sa mojom porodicom, mojim menadžerom i sa ljudim iz mog sadašnjeg kluba. Igranje za Englesku, kao i kapitenska traka, za mene je uvek bila velika privilegija i hvala svima koji su mi u tome pomogli", napisao je Runi na svom zvaničnom sajtu.

Dreams can come true and playing for @England has been exactly that. Thanks to everyone involved it's been amazing - https://t.co/GfiT7oVCpx

Runiju su čast odali i zahvalili mu se mnogi saigrači, kako iz reprezentacije, tako i iz klubova za koje je nastupao.

? @WayneRooney - an amazing player and goalscorer for @England. A three lions legend. ??? pic.twitter.com/qrYlYbyTCu

A fantastic @England player who always gave his all. @WayneRooney helped me loads when I got into the squad. An @England legend. #Rooney ??? pic.twitter.com/AR30GIq9lw

Runi se ove sezone posle 13 više nego uspešnih sezona u Mančester junajtedu vratio u klub u kom je ponikao, Everton, a za koji je već postigao dva gola u dve utakmice.

Imaćemo to zadovoljstvo da ga gledamo još nekoliko godina u klupskom fudbalu, ali u dresu sa tri lava više ne.

Nastavak na BKTV News...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BKTV News. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BKTV News. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.