Izvor: MozzartSport.com, 24.Nov.2020, 12:36

Runi otvorio dušu: Bilo je gotovo, video sam sebe u timu sa Inijestom, Ćavijem i Mesijem

Iskrena ispovest napadača povodom dešavanja iz 2010. godine

Tokom 14 godina provedenih u Mančester junajtedu Vejn Runi je ostavio dubok trag i postao deo svetle istorije kluba sa Old Traforda, ali nije baš sve išlo potpuno glatko u periodu od 2004. do 2017. godine.

Najbolji strelac u istoriji Crvenih đavola sa 253 pogotka na 559 utakmica u oktobru 2010. godine, nezadovoljan činjenicom da klub nije dovoljno atraktivan da privuče najbolje svetske fudbalere, >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << zatražio je od čelnika da bude stavljen na transfer listu.

Nezadovoljstvo jednog od najboljih napadača na svetu u tom momentu bilo je signal za brojne gigante da krenu u ofanzivu, a najozbiljniji kandidati za angažman Runija bili su Barselona, Real Madrid i Čelsi.

Interesovanje Španaca iniciralo je snove bivšeg kapitena Engeske koji se na taj period osvrnuo u razgovoru za UTV podkast.

"U tom periodu sam želeo da igram za klubove poput Reala i Barselone. Iskreno, dva-tri dana je trajala komunikacija sa predstavnicima klubova, sećam se da sam sedeo i zamišljao kako igram u timu sa Mesijem, Ćavijem, Inijestom i Busketsom. Bio sam siguran da je gotovo, da je to moj sledeći korak", otvorio je dušu Runi, sada igrač i trener Derbi Kauntija.

Katalonci, predvođeni Pepom Gvardiolom sa klupe, u to vreme predstavljali su strah i trepet na evropskom fudbalskom kontinentu i mnogi su, poput Runija, verovatno sanjali iste snove.

"Verovao sam da bih se savršeno uklopio. Imao bih loptu u nogama i igrače iza sebe. Video sam se u dresu Barselone, ali sam na kraju uspeo da izgladim situaciju u Junajtedu zahvaljujući sjajnoj komunikaciji sa Dejvidom Džilom".

Ozbiljno interesovanje za udarnu iglu tima ser Aleksa Fergusona svojevremeno pokazao je i Čelsi pošto ga je direktno kontaktirao Žoze Murinjo, a kao potencijalni kandidat pominjao se čak i Mančester Siti.

"Prelazak u redove gradskog rivala nikad nije bio opcija za mene. Priče o Sitiju su bile više glasine, ali su ostale tri opcije bile prilično realistične. U Idealnom slučaju završio bih u Barseloni, mada sam bio bliži odlasku u Real. Čelsi je bio tek treća opcija", otkrio je Runi.

Ipak, turbulentni period završio se Runijevom promenom pogleda za 180 stepeni i potpisivanjem petogodišnjeg ugovora sa Junajtedom. Iskusni napadač u Mančesteru se zadržao do 2017. godine kad se vratio u Everton u kojem je i načinio prve igračke korake.

Tokom 14 godina koliko je nosio dres Crvenih đavola napadač se okitio sa pet trofeja namenjenih šampionu Premijer lige, četiri Liga kupa, a po jednom je osvajao Ligu šampiona i Ligu Evrope.

Posle druge epizode u Evertonu 35-godišnji ofanzivac je sezonu i po proveo u DC Junajtedu, iz kojeg je prešao u Derbi Kaunti u kojem danas paralelno obavlja uloge igrača i trenera.

|

Kompletna ponuda na www.mozzartbet.com

Tagovi:

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.