Rune poslao Cicipasa kući!

Izvor: B92, 30.Maj.2022, 17:16

Rune poslao Cicipasa kući!

Holger Rune je izborio svoje prvo grend slem četvrtfinale na Rolan Garosu.

Mladi danski teniser, 40. na ATP listi, savladao je prošlogodišnjeg finalistu i četvrtog nosioca, Grka Stefanosa Cicipasa, 7:5, 3:6, 6:3, 6:4.

Tako Danska prvi put posle 1967. ima jednog tenisera među osam najboljim na nekom grend slemu.

Meč je trajao tačno tri sata i Rune je još jednom pokazao da je u odličnoj formi.

Ne treba zaboraviti da je ovog proleća osvojio >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << ATP prvenac, na šljaci u Minhenu i tako pokazao da ne njega ozbiljno mora da se računa.

U početnom setu, Cicipas je prvi stigao do brejka za 3:1, ali je Rune odmah uzvratio ribrejkom.

Spasao je Danac dve brejk lopte u osmom gemu, a onda u 11. došao do novog brejka i potom odservirao za set.

Cicipas je u drugom setu uspeo da odgovori, bio mu je dovoljan jedan brejk, u osmom gemu, posle čega je u naredmom iskoristio prvu set loptu i izjednačio.

Međutim, Rune je ponovo podigao nivo igre, gemovi su bili brzi i kratki i z šestom gemu, 19-godišnji teniser je došao do brejka, posle čega je set dobio sa 6:3.

U četvrtom setu, Cicipas se odbranio u trećem gemu, tada je spasap tri brejk lopte, ali nije uspeo u petom gemu kada je Rune iskoristio prvu priliku, a potom došao brzo i do 5:2.

Nije uspeo Rune da dobije poen u naredna dva gema, Cicipas je vratio jedan brejk, ali je zato Danac dobro odradio posao u desetom gemu, spasao tri brejk lopte i došao do 6:4, čime je završio meč.

Njegov protivnik u četvrtfinalu biće osmi nosilac, Norvežanin Kasper Rud koji je bio bolji od Huberta Hurkača, 6:2, 6:3, 3:6, 6:3.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.