Rumunka zbunila zaboravnu Jelenu

Izvor: Glas javnosti, 27.Maj.2008, 09:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Rumunka zbunila zaboravnu Jelenu

Oznojila se više nego što je planirala Jelena Janković na početku turnira u Rolan Garosu, ali je ipak uspela da pobedi protivnicu iz Rumunije Moniku Nikolesku rezultatom 7:6 (3), 6:2. Još jednom se pokazalo na delu koliko „nepoznate“ protivnice mogu da pokvare dan našim teniserkama, a pogotovo one koje su to uradile već jednom, ili su to bar pokušale, ali nisu uspele.

A ako na to zaboravite, kao što je bilo u slučaju Jelene Janković, onda rutinski susret može da preraste >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << u sportsku tragediju... Iako je ista protivnica tokom Fed kupa zimus u Budimpešti pobedila Anu Ivanović, a potom u dublu zadala mnogo muka Jeleni i Ani, treća teniserka sveta je očigledno to smetnula s uma i u duel s 86. na svetskoj listi ušla „ne znajući šta je očekuje“. Uskoro je imala priliku da to oseti na svojoj koži, jer je u prvom setu Rumunka Nikolesku potpuno dominirala. Ipak, sreća je bila na strani naše teniserke, najviše u doigravanju prvog seta kada je u taj breku pri rezultatu 4:2, loptica dugo igrala na ivici mreže da bi potom pala u polje Rumunke. Jelena se po navici „izvinila „ protivnici, a potom je, zahvaljujući se na poklonu, poljubila mrežu.

Početkom drugog seta ponovila se situacija iz prvog, Rumunka je vodila s 2:0, ali na svu sreću po našu teniserku to je ujedno bilo sve što je uspela. Jelena je dodala gas i osvojila svih šest narednih gemova.

BEZ PROMENA U VRHU

Najuspešniji srpski teniser Novak Đoković zadržao je treće mesto na rang-listi najboljih igrača sveta sa 5.225 poena, dok je naš drugi reket Janko Tipsarević nazadovao za jedno mesto i uz 958 bodova nalazi se na 34. poziciji. Jedno mesto niže nalazi se Viktor Troicki, koji je sa 450 poena 99. igrač sveta, a Boris Pašanski je napredovao za dva mesta - 105. sa 435 bodova. Dušan Vemić je popravio rejting za jedno mesto i sada je 154. uz 294 boda, dok je Ilija Bozoljac sa 209. dospeo na 208. poziciju i trenutno ima 191 poen. Najuspešnije srpske teniserke Ana Ivanović i Jelena Janković zadržale su prošlonedeljne pozicije na listi najboljih igračica sveta. Ana je druga sa 3.922 boda, a Jelena treća i ima 3.755 poena.

- Dobro sam počela, ali je onda devojka počela da udara neuhvatljive lopte i ja sam se zbunila. Nisam znala kako ona igra, niti šta da radim, pa sam napravila mnogo grešaka - izjavila je Jelena.

Iako je imala priliku da igra protiv Rumunke (u dublu), naša teniserka se toga nije setila, pa je Nikolesku u njenim očima bila „otkrovenje“.

- Ona je potpuno drugačija od ostalih devojaka. Trebalo mi je vremena da se naviknem na njenu igru, jer nikad nisam igrala protiv nje - ispričala je Jelena novinarima u Parizu.

Nastavak na Glas javnosti...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.