Rumuni stopirali izgradnju novog stadiona od 140 miliona evra

Izvor: B92, 10.Avg.2023, 13:46

Rumuni stopirali izgradnju novog stadiona od 140 miliona evra

Zbog novog paketa fiskalnih mera koje je uveo premijer Rumunije Marsel Čiolaku početak izgradnje stadiona u Temišvaru odložen je do daljeg.

Postojeći stadion u Temišvaru je van upotrebe od 2022. godine jer je nebezbedan.

Javnost je o ovim informacijama upoznao predsednik temišvarskog okruga Alin Nika koji je, uzgred, kritikovao potez prvog čoveka države i poručio da su donete mere neprihvatljive.

"Paket fiskalnih mera koje je premijer Čolaku >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << preduzeo da smanji rashode u budžetskom sistemu ima materijalne greške, nepovezane zakone, ozbiljne strateške greške i, što je za nas veoma bolno, odlaže izgradnju novog multifunkcionalnog stadiona u Temišvaru. Nagovestio sam već ovu neprihvatljivu situaciju i zatražio ispravljanje drugih nedostataka sadržanih u predlogu aktuelnog premijera", poručio je Nika.

Za novi stadion država i Temišvar su izdvojili 140 miliona evra.

Biće to supermoderna Arena kapaciteta 32.000 mesta, bez atletske staze i biće drugi najveći stadion u državi (posle onog u Bukureštu). Takođe, neće biti u potpunosti pokriven kao što je nacionalna arena u Bukureštu.

Sadašnji stadion u Temišvaru je izgrađen 1963. godine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.