Rumenige: Pep me nije iznenadio

Izvor: B92, 27.Maj.2014, 16:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Rumenige: Pep me nije iznenadio

Predsednik Bajerna Karl-Hajnc Rumenige rekao je da je Pep Gvardiola u prvoj sezoni u minhenskom klubu odradio dobar posao.

"Nakon osvajanja triple krune, ljudi su mislili da ništa ne mora da se menja. Pep je promenio dosta toga i sve je uradio na pravi način. Sklonio je dva zadnja vezna, a na tu poziciju stavio Filipa Lama. Ekipa je bila postavljena bliže protivničkom golu na terenu, igrali smo jači presing nego prošle sezone. Postavio je ekipi nove izazove", rekao je Rumenige za >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << sajt Bajerna.

Ove sezone Bajern je pod vođstvom Gvardiole osvojio Bundesligu, nemački Kup, evropski Super Kup i Svetsko klupsko prvenstvo.

Ipak, Bavarci nisu odbrani trofej u Ligi šampiona, pošto su u polufinalu doživeli ubedljiv poraz od madridskog Reala.

"Pep me nije iznenadio, pokazao je isti kvalitet kao i dok je vodio Barselonu. On je odličan trener sa jasnom filozofijom. Uvek može da napravi problem protivniku i da ga taktički iznenadi. Srećni smo sa njim", naveo je Rumenige.

On je podsetio i da je Gvardiola u Nemačkoj morao da se navikne na drugačiju kulturu i jezik.

To niko ne sme da zaboravi. Ipak, mislim da je jedino što ga je iznerviralo ove sezone ispadanje iz Lige šampiona. Radi se o neverovatno ambicioznom čoveku", zaključio je Rumenige.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.