Izvor: MozzartSport.com, 26.Feb.2021, 13:02

Rukometni drim tim u Danskoj: Posle Hansena u Alborg stiže i Palmarson

Skandinavci rešeni da dominiraju Evropom

Mnogi su bili iznenađeni odlukom najkorisnijeg igrača nedavno okončanog Svetskog prvenstva u rukometu Mikela Hansena da po isteku ugovora napusti PSŽ i karijeru od 2022. godine nastavi u domovini. Malo ko je znao da će se u Alborgu sakupiti paklena ekipa. Posle danskog reprezentatitvca u sastav sa severa stiže i islandski internacionalac Aron Palmarson i to već ovog leta, ali to nije sve... Karte za Alborg overili su >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << i norveški reprezentativac Kristijan Bjornsen, svetski šampion Jakob Hol i Palmarsonov zemljak Sigvaldi Gudjonson.

Rukometna selekcija Danske aktuelni je prvak sveta i slobodno se može reći da vlada planetarnim rukometom. Aktuelni olimpijski šampioni su se u prvom mesecu 2021. godine u Egiptu okitili i novim svetskim zlatom, a kako stvari stoje mogli bi i na klupskoj sceni da pomeltaju konkurenciju.

Prvi potez u stvaranju tima iz snova Alborg je povukao kada je kaparisao Hansena, iako će na njegovu pomoć morati da sačeka neko vreme. Dočekaće ga saigrači iz reprezentacije Henrik Molgard, Magnus Sagustrup i Mads Kristensen, sa kojima je zajedno osvojio turnir u Egiptu prošlog meseca.

U igračkom kadru Alborga trenutno su samo Skandinavci, pa tako danskom četvercu društvo prave i švedski reprezentativci Feliks Klar, Mikael Agefors i Lukas Sandel. Praktično su Danci pokupili sam krem evropskog rukometa, nisu mogli jedino do nedodirljivog Sandera Sagosena iz nemačkog Kila.

Palmarson je napustio Barselonu kako bi se priključio timu koji preti da pokori sve, nemački Veclar je ostao kraći za Norvežanina Bjornsena, a iz poljskog Kjelcea ekipi iz snova pridružio se Islanđanin Sigvaldi. Danski reprezentativac Jakob Holm se kući vraća iz nemačkog Fuhse Berlina.

Alborg je trenutno treći u Grupi B Lige šampiona, ali će već sledeće sezone biti strah i trepet za sve klubove sa Starog kontinenta. Kada još Hansen obuče dres ekipe iz Severnog Jitlanda, biće to pravi drim tim.

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.