Rukometašice Srbije u drugom šeširu

Izvor: B92, 10.Jan.2008, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Rukometašice Srbije u drugom šeširu



Žreb parova za baraž mečeve za Evropsko prvenstvo za rukometašice, koje se igra u Makedoniji ove godine, održaće se 26. januara u Norveškoj, a utakmice su na programu 31. maja i 7. juna. Dvadeset selekcija će kroz kvalifikacione mečeve pokušati da obezbedi plasman na šampionat Evrope.

Selekcija Srbije nalazi se u drugom šeširu sa reprezentacijama Danske, Holandije, Slovenije i Švedske. Prvi šešir čine Austrija, Hrvatska, Španija, Poljska, Rumunija >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << i Ukrajina, dok su u trećem Belorusija, Češka, Island, Italija, Litvanija, Crna Gora, Portugalija, Slovačka i Turska.

Direktan plasman obezbedile su Norveška, koja je aktuelni prvak, Rusija, Francuska, Nemačka i Mađarska, timovi koji su se plasirali od drugog do petog mesta na prethodnom šampionatu u Švedskoj.

Šest ekipa iz prvog šešira dobiće protivnike iz trećeg, preostala tri tima iz trećeg dobiće rivale iz drugog šešira, a na kraju dve ekipe koje ostanu u drugom šeširu međusobno će se ukrstiti.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.