Rukometaši izgubili od Češke

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 06.Nov.2011, 22:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Rukometaši izgubili od Češke

VRŠAC -

U poslednjem kolu Kupa četiri nacije, muška rukometna reprezentacija Srbije izgubila je večeras u Vršcu od selekcije Češke rezultatom 24:23 (15:10) i zauzela treće mesto sa učinkom od jedne pobede i dva poraza.

Posle jučerašnje odlične igre i pobede protiv Hrvatske, očekivalo se da naši najbolji rukometaši večeras savladaju Češku, ali su u najvećem delu utakmice imali potpuno podređenu ulogu.

Česi su od početka nametnuli izuzetno brz >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << ritam i već posle desetak minuta imali su prednost od četiri gola. To je unelo dodatnu nervozu u u naš tim, koji nikako nije uspevao da se konsoliduje.

Reprezentacija Čaške je na poluvreme otišla sa velikom prednošću od pet golova, a sredinom drugog poluvremena bilo je već 19:12 i činilo se da našoj selekciji preti katastrofa.

Tada je došlo do potpunog preokreta. Odbrana našeg tima, na čelu sa izvanrednim golmanom Darkom Stanićem, zaigrala je mnogo čvršće, a profunkcionisao je i napad.

Iz minuta u minut naš tim je smanjivao zaostatak i minut i po pre kraja rezultat je bio nerešen - 23:23. Tada se ukazao tračak nade ne samo da nećemo biti poraženi, već da bismo mogli da stignemo i do pobede, ali su Česi minut pre kraja, posle isključenja Toskića postigli gol za pobedu.

Imala je reprezentacija Srbije pola minuta za poslednji napad. Pokušali smo da nadmudrimo odbranu Češke "cepelinom", ali je jedan igrač nagazio liniju golmanskog prostora i prilika je propala.

Prvo mesto na turniru zauzela je reprezentacija Mađarske, bez obzira na ishod večerašnjeg meča protiv Hrvatske.

Mađari su u prva dva kola pobedili Srbiju i Češku, a Hrvati su izgubilo od Češke i Srbije, pa će zauzeti poslednje mesto.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.