Rukometaši Vojvodine pobedili Dinamo, poraz Kikinde u Leskovcu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 28.Nov.2020, 22:58

Rukometaši Vojvodine pobedili Dinamo, poraz Kikinde u Leskovcu

Rukometaši Vojvodine pobedili su kao gosti Dinamo 30:26 i upisali osmu ovosezonsku pobedu u Arkus ligi.

Pančevci su pokazali da nisu slučajno jedini uzeli bod Novosađanima u prvom delu Superlige.

Posle uvodnih minuta susreta u kojima odbrane nisu bile na željenom nivou, Vojvodina je zahvaljujući Stankoviću i Nikoliću stekla 6 golova prednosti.

Iskusni Vučković i Kostadinović pokrenuli su domaće, ali su se oni u potpunosti vratili u igru sredinom >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << drugog poluvremena, kada je sjajno branio mladi Nikola Perić.

Ipak, da je kvalitet na strani aktuelnih šampiona, pokazali su raspucani Nikolić i pre svih veteran, Nemanja Pribak.

On je pravovremenim asistencijama, a potom i važnim golovima u finišu, uz značajnu pomoć golmana Verkića, presudno uticao da ne bude neizvesne završnice u hali Strelište.

Najefikasniji pojedinac u derbiju 9. kola Superlige bio je reprezentativac Jovica Nikolić sa 10 golova, dok su po 5 pogodaka postigli Stanković i Pribak kod Vojvodine, odnosno Šotić, Golubović i Kostadinović kod Dinama.

Sa 8 pobeda i jednim remijem, Vojvodina vodi u grupi A Superlige, uoči derbi meča sledeće subote sa drugoplasiranim Partizanom koji ima samo jedan poraz.

Dinamo je četvrti sa 5 pobeda i u sledećem kolu gostuje kod poslednjeplasirane Crvenke.

Poraz Kikinde u Leskovcu

Rukometaši Dubočice 54 pobedili su Kikindu Grindex u Leskovcu u utakmici 9. kola Arkus rukometne lige Srbije.

Kikinđani su deklasirani od domaće ekipe sa 36:21 (18:12).

Utakmica je bila bez rezultatskog značaja za kikindske rukometaše koji su i ovoga puta gledali da što više sačuvaju igrače za utakmice koje slede i koje će biti od velike važnosti u nastavku prvenstva.

Za igrača utakmice proglašen je Luka Radović iz redova domaćih sa devet postignutih golova, dok je najefikasniji u kikindskom timu bio kapiten Stanimir Komarek, koji se sedam puta upisao u listu strelaca.

U narednom kolu rukometaši Kikinde Grindex ugostiće u hali Sportskog centra ''Jezero'' ekipu subotičkog Spartaka.

Potom ih pred odlazak na pauzu očekuje utakmica protiv Crvenke, takođe u kikindskoj hali.

Leskovčani u narednom kolu putuju u Zrenjanin na utakmicu protiv Proletera.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.