Rukometaši Srbije ubedljivom pobedom startovali na SP

Izvor: NaDlanu.com, 16.Jan.2013, 02:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Rukometaši Srbije ubedljivom pobedom startovali na SP

Rukometaši Srbije pobedili su danas u Saragosi Južnu Koreju sa 31:22 (13:9), u utakmici prvog kola Grupe C na Svetskom prvenstvu u Španiji.

Najefikasniji u timu Srbije bili su Momir Ilić sa sedam golova, MarkoVujin postigao je šest, a Ivan Nikčević tri gola. Za najboljeg igrača utakmice proglašen je golman Srbije DarkoStanić. Rukometaši Srbije su na početku poveli sa 3:1, ali je Južna Korejazaigrala bolje i preokrenula na 6:5. Nakon toga, igrači Veselina Vukovića >> Pročitaj celu vest na sajtu NaDlanu.com << su popravili igru u napadu iuglavnom golovima Momira Ilića, ali i Ivana Nikčevića i AlemaToskića stekli četiri gola prednosti na poluvremenu 13:9. Početkom drugog poluvremena Marko Vujin i Ilić su odličnom igrom unapadu doneli Srbiji prednost od 18:12, a zatim i 22:14. U timtrenucima dobrim odbranama istakao se Darko Stanić. Rukometaši Južne Koreje su nakon toga postigli dva gola za 22:16,ali su "orlovi" ponovo pojačali u napadu i uvećavali prednost, da biLuka Radivojević postigao gol za 29:18, što je bila najveća prednost Srbije u meču. U sledećem kolu, u ponedeljak, Srbija će od 18 sati igrati protivBelorusije. Beta
Pogledaj vesti o: Svetsko prvenstvo

Nastavak na NaDlanu.com...






Povezane vesti

SP - Makedonci uzeli bod Rusima

Izvor: Sportske.net, 16.Jan.2013

U prvoj utakmici četvrtog kola Grupe B na Svetskom prvenstvu u Španiji, reprezentacije Makedonije i Rusije podelile su bodove.

Nastavak na Sportske.net...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NaDlanu.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NaDlanu.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.