Rukometaši Srbije imaju dobre šanse da prođu kvalifikacije za EP 2026

Izvor: SrbijaDanas.com, 11.Mar.2024, 19:31

Rukometaši Srbije imaju dobre šanse da prođu kvalifikacije za EP 2026

Tirnir će biti održan od 15. januara do 1. februara.

Muška rukometna reprezentacija Srbije nalazi se u drugom šeširu pred žreb kvalifikacija za Evropsko prvenstvo, koje će biti održano 2026. godine u Danskoj, Švedskoj i Norveškoj. To iztabranicima Borisa Rojevića daje dobre šanse da dođu do kontinentalnog prvenstva,

Evropska rukometna federacija (EHF) saopštila je danas da će žreb kvalifikacija za EP 2026. biti održan 21. marta od 16.30 časova u Kopenhagenu.
>> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << />
Na kontinentalnom šampionatu učestvovaće 24 selekcije. Plasman na EP 2026. izborili su domaćini - Danska, Švedska i Norveška, kao i Francuska, koja je aktuelni evropski šampion.

Za preostalih 20 mesta na EP 2026. godine boriće se 32 reprezentacije, koje će biti podeljene u osam grupa po četiri selekcije. Kvalifikacije će biti održane od novembra 2024. do maja 2025. godine.

EHF je danas saopštio sastave šešira u kvalifikacijama za predstojeći kontinentalni šampionat.

U prvom šeširu se nalaze: Nemačka, Španija, Mađarska, Hrvatska, Island, Slovenija, Portugalija i Holandija, a u drugom su: Srbija, Austrija, Crna Gora, Poljska, Češka, Severna Makedonija, Farska Ostrva i Grčka.

Treći šešir čine: BiH, Slovačka, Belgija, Švajcarska, Rumunija, Litvanija, Ukrajina i Italija, dok su u četvrtom: Finska, Izrael, Estonija, Gruzija, Turska, Luksemburg, tzv. Kosovo i Letonija.

Plasman na EP 2026. izboriće po dve prvoplasirane selekcije iz svake grupe, kao i četiri najbolje trećeplasirane reprezentacije.

Kontinentalni šampionat biće održan od 15. januara do 1. februara 2026. godine.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.