Rukometaši Srbije idu na Evro, Zelenović u finišu srušio Švajcarce!

Izvor: B92, 16.Jun.2019, 20:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Rukometaši Srbije idu na Evro, Zelenović u finišu srušio Švajcarce!

Rukometaši Srbije plasirali su se na Evropsko prvenstvo 2020. godine.

U susretu poslednjeg šestog kola grupe 2, "orlovi" su u Novom Sadu posle velike drame pobedili nacionalni tim Švajcarske sa 32:31 (19:17) što je bilo dovoljno za plasman na završni turnir.

Tako će naša reprezentacija igrati na turniru kao jedna od četiri najbolje trećeplasirane ekipe posle kvalifikacionog dela takmičenja, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << pošto je poznato da je turnir proširen na 24 učesnika.

Uoči ovog susreta, digitron se prosto usijao. Srbiji je da bi obezbedila drugo mesto u grupi i prošla dalje pored prvoplasirane Hrvatske trebala pobeda od 6 golova razlike, a svaka druga pobeda je značila ulazak u krug sa ostalim trećeplasiranim selekcijama.

Ispostavilo se da su izabranicima selektora Nenada Peruničića ostali rezultati išli na ruku pa će naš tim u januaru naredne godine igrati na završnom turniru.

Meč je bio vrlo kvalitetan i naš tim je tek na isteku 20. minuta uspeo da izjednači na 13:13, a na poluvreme se otišlo prednošću Srbije od dva gola, 19:17.

Odbranama golmana Ivaniševića, te golovima Crnoglavca i Radivojevića, "orlovi" su stekli i tri gola prednosti (23:20), da bi potom stigli i doi pet golova viška.

Međutim, Švajcarci su odigrali snažno u finišu, posle serije od 5:0 stigli do izjednačenja, pa čak i do vođstva od 31:30 na tri minuta pre kraja.

Ipak, u finišu prepunom drame, u poslednji minut se ušlo pri rezultatu 31:31. Tada je Nemanja Zelenović na 21sekundi pre kraja postigao zlata vredan gol, potom se naš tim odbranio i stigao do trijumfa i plasmana na šampionat kontinenta.

Završni turnir odigraće se od 10. do 26. januara 2020. godine, a tri zemlje su domaćini, Austrija, Norveška i Švedska.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Rukometaši Srbije idu na Euro, Zelenović srušio Švajcarce

Izvor: Nezavisne Novine, 17.Jun.2019, 07:28

Rukometaši Srbije plasirali su se na Evropsko prvenstvo 2020. godine.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.