Rukometaši Slobode protiv Bosne u borbi za opstanak

Izvor: Nezavisne Novine, 11.Dec.2015, 20:56   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Rukometaši Slobode protiv Bosne u borbi za opstanak

TUZLA - Nekada su naša dva kluba igrala za vrh, a sutra se sastajemo u derbiju začelja u kojem oba tima traže pobjedu nade za u opstanak, rečeno je danas na konferenciji za novinare RK Sloboda Solane, uoči susreta sa sarajevskom Bosnom, u 14. kolu Premijer lige za rukometaše.

Tuzlanski "Solari" su na začelju sa samo sedam osvojenih bodova, dok su "Studenti" jedno mjesto iznad i imaju tri boda više. I jednima i drugima pobjeda u sutrašnjem susretu povećava izglede za opstanak >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << u elitnom društvu.

"Bosna se nedavno pojačala sa dva kvalitetna i iskusna igrača, Rahimićem i Šahinovićem. Njih dvojica osjetno su podigli nivo igre Studenata. Ako ih uspijemo zaustaviti, vjerujem da možemo doći do pobjede. Na minulim utakmicama imali smo dosta pehova, pa se nadam da će nas ovoga puta mimoići", izjavio je kapiten Sloboda Solane, pivot Bakir Jahić.

Međutim, novi peh ih je zadesio još u prošlom kolu protiv Čelika, kada je drugi strijelac ekipe, Eldin Hajdarević, slomio prst. Neće ga sutra biti u ekipi trenera Mirze Bulića, a vjerovatno ni Omara Babovića, koji je bori sa gripom i visokim temperaturama.

Olakšavajuća okolnost je da se u staru formu vraća povratnik Amar Husejnović, koji je već protiv Zeničana bio drugi strijelac ekipe Sloboda Solane.

"Od ponedjeljka na treningu bodrimo jedni druge i pripremamo se za ogled s Bosnom. Moramo pobijediti, jer sa tri boda zadržavamo teorijske šanse za opstanak. Uprkos svim ovim porazima, atmosfera u svlačionici je odlična. Igraćemo svoju brzu igru i učiniti sve da naš klub zadržimo u bh. rukometnoj eliti", napomenuo je Husejnović.

Utakmica Sloboda Solana - Bosna igra se u subotu, 12. decembra, u dvorani "Mejdan" u Tuzli, sa početkom u 16.30. Ulaz je slobodan za sve ljubitelje sporta.

Nastavak na Nezavisne Novine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.