Rukometaši SCG se plasirali na EP

Izvor: B92, 19.Jun.2005, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Rukometaši SCG se plasirali na EP



Rukometna reprezentacija SCG plasirala se na Evropsko prvenstvo, pošto je u revanš meču baraža u Lazarevcu savladala selekciju Rumunije rezultatom 35:25 (18:14).

U prvoj utakmici, koja je u Bukureštu odigrana prošlog vikenda, Rumuni su pobedili jednim golom razlike - 26:25. Međutim, i u tom meču naša selekcija imala je ubedljivu prednost od osam golova razlike, pre opuštanja u finišu.

Najefikasniji u reprezentaciji SCG bio je kapiten Žikica Milosavljević >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << sa 9 pogodaka, Ratko Nikolić je dodao 5, a briljantnu partiju pružio je golman Danijel Šarić. Najviše golova za Rumuniju postigao je Florin Nanija - sedam.

Evropsko prvenstvo biće održano od 26. januara do 5. februara u Švajcarskoj, a učestvovaće 16 ekipa. Šest ekipa je automatski obezbedilo učešće kroz plasman na prethodnom EP u Sloveniji: Nemačka, kao branilac titule, Slovenija, Danska, Hrvatska, Rusija (te reprezentacije su se na prethodnom EP u Sloveniji plasirale između 2. i 5. mesta) kao i domaćin Švajcarska. Za preostalih 10 pozicija kroz baraž se borilo dvadeset ekipa.

"Plavi" su prvo poluvreme igrali pod očiglednim pritiskom, a Rumuni su pružali jak otpor. Prvi deo meča protekao je u ravnopravnoj borbi, ali su rukometaši SCG u 23. minutu uspeli da naprave razliku od četiri gola (13:9), što su održali do kraja tog dela utakmice.

Ravnopravna igra viđena je i u prvih desetak minuta nastavka, a Rumuni su u 39. minutu, serijom od 3-0 prišli na dva gola minusa (20:18). Rukometaši SCG tada prave seriju od 5-0 i praktično rešavaju pitanje pobednika.

Najbolji pojedinac meča, golman Danijel Šarić izjavio je posle meča da je SCG pokazala da je ipak bolja od Rumunije.

"Nismo lako pobedili, jer smo u prvom poluvremenu imali prednost od tri gola. Ipak, pokazali smo da smo bolji od Rumuna. Čestitam protivniku i izvanrednoj lazarevačkoj publici".

Kapiten reprezentacije Žikica Milosavljević rekao je da je ekipa prvo poluvreme igrala u grču.

"Bilo je samo pitanje trenutka kada ćemo prelomiti rezultat i meč. Mislim da naša pobeda nije dolazila u pitanje, već samo koliko ćemo sa koliko ćemo golova prednosti pobediti".

Selektor reprezentacije SCG Veselin Vujović požalio se na visoku temperaturu u dvorani, smatrajući da je to jedan od uzroka da "plavi" ne pokažu sve što znaju.

"Ekipa je bila opterećena utakmicom u Rumuniji, gde smo u poslednjih 15 minuta izgubili. Zbog toga smo igrali u grču, a ne onako lepo kako smo mogli. Deset razlike je, ipak, objektivan odnos snaga", rekao je Vujović.

Sekektor Rumunije Petre Ilinesku rekao je da je njegova ekipa propustila šansu u prvih 10 minuta drugog poluvremena.

"Imamo mlad tim, sastavljen od rukometaša koji igraju u Rumuniji. Došli smo u Lazarevac da probamo da poremetimo račun protivnika. To smo uspeli do 43. minuta kada smo mi i sudije dali šansu protivničkoj ekipi. Činjenica je da SCG ima jači tim i želim im mnogo sreće", rekao je Ilinesku.

Dvorana: Sportski centar u Lazarevcu gledalaca: 1.500 sudije: Flajs i Rajder (Nemačka). Sedmerci: SCG - 5/6, Rumunija - 3/3. Isključenja: SCG - šest minuta, Rumunija osam minuta

SCG: Šijan, Šarić, Đurković, Marko Krivokapić 3, Milorad Krivokapić 2, Čutura 3, Đukanović, Toskić 3, Muratović 1, Sudžum 1, Milosavljević 9, Kapisoda 4, Nikolić 5, Lapčević 4.

Rumunija: Janoš, Turkarea 1, Novanc, Mihaila, Dimaće 6, Petrea 2, Tukanu 1, Nikolae 2, Stanesku, Nanija 7, Toma 5, Jonea, Parajanu 1, Žurka.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.