Rukometaši Radničkog 1964 ubedljivi protiv prijepoljskog Pobednika

Izvor: KGsport.info, 04.Nov.2018, 14:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Rukometaši Radničkog 1964 ubedljivi protiv prijepoljskog Pobednika

Rukometaši Radničkog 1964 upisali su i peti trijumf u Super B ligi Srbije ove sezone. Ekipa trenera Aleksandra Radosavljevića je na svom parketu bila i više nego ubedljiva u susretu sa novajlijom u ligi, ekipom Pobednika iz Prijepolja – 39:18 (19:11).
Kragujevčani su opravdali ulogu favorita protiv Prijepoljaca, koji su doputovali u „okrnjenom“ sastavu. Bila je to igra „mačke i miša“, u kojoj je bilo mesta i za atraktivne poteze, cepeline itd.
Ekipa Pobednika, >> Pročitaj celu vest na sajtu KGsport.info << predvođena kapitenom i osnivačem kluba Aleksandrom Babićem, pružala je dostojan otpor domaćinu samo u prvih petnaestak minuta susreta.
Jednostavno, Radnički 1964 je sa daleko većim igračkim fondom nametnuo ritam koji gosti nisu uspevali da isprate, pa je na odmor otišao sa osam golova „viška“ – 19:11.
Početkom drugog dela igre prednost Kragujevčana dosegla je dvocifrene okvire. Gosti su se mučili u napadu, čemu ide u prilog činjenica da su do 50. minuta samo u tri navrata pogađali mrežu kragujevačkog tima.
Na drugoj strani, trener Aleksandar Radosavljević je pružio priliku i igračima sa manjom minutažom, koji su ostavili dobar utisak. Na kraju, ubedljiv trijumf Radničkog 1964 rezultatom 39:18 za ostanak na liderskoj poziciji superligaške tabele.
U redovima Radničkog 1964 prednjačili su Mihajlo Knežević i Bojan Tomić sa po sedam postignutih pogodaka, a kod gostiju Aleksandar Babić sa osam golova.
Srednji bek Radničkog 1964 Dušan Medić je u izjavi za KG sport.info izneo svoje viđenje sinoćne utakmice u „Jezeru“.
– Pobedili smo prilično ubedljivim rezultatom. Mislim da je bilo samo pitanje trenutka kada ćemo uspeti da uspostavimo naš prepoznatljiv tempo i ritam igre. To se desilo između 10. i 15. minuta, kada smo uspeli da neutrališemo tu njihovu da kažem „sporiju“ igru u napadu. Nakon toga smo stekli prednost od nekoliko golova razlike i mirno priveli utakmicu kraju. Svi igrači su dobili šansu da igraju, što može da nam koristi za utakmice koje slede. – prokomentarisao je Medić.
Ova pobeda približila je Kragujevčane za još jedan stepenik ka ostvarenju glavnog cilja ove sezone, a to je ulazak u viši rang takmičenja.
– Očekuje nas velika borba za prvo mesto, koja će biti neizvesna do samog kraja. Sledi nam gostovanje u Novoj Varoši, koje neće biti nimalo lagano, ali pripremićemo se najbolje što možemo kako bi došli do novih bodova. – poručio je Medić.
Član gostujućeg tima Denis Hamzić napomenuo je da je njegova ekipa u Kragujevac došla u oslabljenom sastavu, ali to prema njegovim rečima nikako nije alibi za ubedljiv poraz u „Jezeru“.
– Čestitam Radničkom na zasluženoj pobedi. Naravno, vodeća ekipa na tabeli dokazuje svoj kvalitet iz kola u kolo. Mi smo došli u nekom oslabljenom sastavu i nismo mogli da iznesemo tempo koji je nametnula ekipa Radničkog, ali to nije opravdanje za ovako ubedljiv poraz. Predstoji nam da se okrenemo nekim drugim utakmicama u kojima možemo tražiti svoju šansu, a Radničkom želim sve najbolje u nastavku takmičenja. – rekao je Hamzić.
Ekipi Pobednika, kao novajliji u ligi, od prevashodnog značaja je da u ovoj sezoni ostvari opstanak u ligi.
– Predstoji nam nešto možda lakši raspored u narednom periodu. Nadamo se da na svom terenu možemo dobiti ekipu Priboja u narednom kolu. Priželjkujemo opstanak u ligi ove sezone i borićemo se da taj naš cilj ostvarimo. – dodao je Hamzić.
RK RADNIČKI 1964 – RK POBEDNIK  39:18 (19:11)
KRAGUJEVAC
Hala: “Jezero”
Gledalaca: 150
Sudije: Davor Tarajić, Vladan Andonovski (obojica iz Pančeva)
Sedmerci: Radnički 4 (3), Pobednik 1 (0)
Isključenja: Radnički 6 min, Pobednik 14 min
RADNIČKI 1964: Bogićević, Blagojević 1, V. Stevanović 2, Ristić 3, Mutavdžić  , Lekić (6 odbrana), Dobrosavljević 3, Petrović (15 odbrana), Knežević 7, M.Stevanović 2, Radenović 1, Stanojev 6, Bogdanović 3, Tomić 7, Janićijević 1, Medić 3.
POBEDNIK: B. Babić (1 odbrana), Petrić 1, N. Babić, Petrić, Rajić 2, Hajdarević 1, Hamzić 4, Tabaković, A. Babić 8, Ječmenica (3 odbrane), Bajraktarević 2.
Nakon šest odigranih kola rukometaši Radničkog 1964 zauzimaju prvo mesto na tabeli sa 11 bodova, ispred Dubočice 54 i Bele Palanke sa po 9.
U sedmom kolu Kragujevčane očekuje gostovanje ekipi Zlatara u Novoj Varoši.
M. P.
Foto: Simona Blagojević

Nastavak na KGsport.info...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta KGsport.info. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta KGsport.info. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.