Rukometaši Kikinde bolji od Obilića

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 09.Dec.2018, 22:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Rukometaši Kikinde bolji od Obilića

Rukometaši ''Kikinde Grindex'' pobedili su u utakmici poslednjeg, 11. kola jesenjeg dela Super A rukometne lige Srbije, ekipu ''Obilića'' sa 28:27. Za igrača utakmice proglašen je Milan Lisica iz redova domaćeg sastava.

''Kikinda Grindex'' savladala je ekipu ''Obilića'' u prilično neizvesnoj utakmici 11. kola Super A rukometne lige Srbije. Kikinđani su sve vreme vodili, pa se na poluvreme otišlo pri rezultatu 15:11. Međutim, u nastavku su gosti iz Beograda pojačali tempo, >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << pa na momente i zapretili izjednačenjem. To se ipak nije dogodilo, utakmica je pripala ''Kikindi Grindex'' koja sada grabi ka sredini tabele.

Goran Kurteš, trener ''Kikinde Grindex'' kaže:

''Bilo je nekoliko grešaka pred kraj utakmice, gde smo mogli da napravimo i veću razliku, ali utakmica nije dolazila u pitanje. Mislim da je ovo pravi put i pokazatelj za dalje. Sa ovakvom borbom i ispravkom tehničkih grešaka mislim da možemo visoko da se kotiramo na tabeli''.

 Za igrača utakmice proglašen je Milan Lisica, jedan od najefikasnijih strelaca superligaškog takmičenja. Lisica je na ovoj utakmici postigao četiri gola i pružio sjajnu partiju.

''Posle brejka u Kostolcu morali smo da osvojimo dva nova boda jer bi porazom večeras izgubili mnogo. Samopouzdanje se diže svakim danom, mi ćemo igrati sve bolje i svim silama krećemo na ''Crvenu zvezdu'' u sredu. Pobedom bi bili na sredini tabele gde i pripadamo'', ističe Milan Lisica, MRK ''Kikinda Grindex''.

Jedan od najefikasnijih u redovima gostujućeg ''Obilića'' bio je Nenad Mandić, postigavši pet golova. Njegovo dobro zalaganje ipak nije bilo dovoljno za preokret.

''Bila je zanimljiva i neizvesna utakmica. Svaka čast protvniku, mi ćemoi izvući pouke i greške i nastaviti dalje'', kaže Nenad Mandić, RK ''Obilić'', Beograd.

Daniel Petković, trener RK ''Obilić'' je rekao:

''Nisam uspeo da mojim momcima vratim veru u sebe da mogu da dobiju utakmicu i da su kvalitetnija ekipa. Idemo dalje, čestitam ''Kikindi Grindex'' na pobedi i želim im puno uspeha u nastavku sezone''.

U nastavku šampionata elitnog rukometnog prvenstva ''Kikinda Grindex'' u sredu dočekuje na svom terenu beogradsku ''Crvenu zvezdu'', dok će ''Obilić'' biti gost subotičkom ''Spartak Vojputu''.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.