Rukometaši Katara i Francuske u finalu SP

Izvor: NoviMagazin.rs, 30.Jan.2015, 19:58   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Rukometaši Katara i Francuske u finalu SP

Rukometna reprezentacija Francuske plasirala se danas u finale Svetskog prvenstva u Kataru, a sastaće se s domaćinom koji je najveće iznenađenje šampionata.

Reprezentacija Katara, za koju nastupa čak 10 naturalizovanih igrača, u polufinalu u Dohi pobedila je Poljsku sa 31:29 i tako napravila najveći uspeh u svojoj istoriji.

Katar su do pobede predvodili Rafael Kapote i Kamalaldin Malaš sa po šest pogodaka, dok je pet postigao Žarko Marković.
>> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs <<
Najefikasniji u timu Poljske bio je Mihal Jurecki sa osam golova.

Francuska je savladala branioca titule Španiju sa 26:22, predvođena Mišelom Giguom koji je dao pet golova, a sledili su ga Valentin Port, Sedrih Soraindo i Danijel Narsis sa po četiri.

Finale Svetskog prvenstva u Kataru igraće se u nedelju.

Francuska će pokušati da dođe do svog petog trofeja svetskog šampiona, a Katar do svog prvog.
Pogledaj vesti o: Svetsko prvenstvo

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Senzacija - Katar u finalu, srpski arbitri na stubu srama! (video)

Izvor: Sportske.net, 30.Jan.2015

Rukometna reprezentacija organizatora 25. Svetskog prvenstva plasirala se u finale nakon pobede nad selekcijom Poljske a polufinalni susret obeležile su nekolike kardinalne greške srpskih arbitara koji su se nakom utakmice našli na udaru igrača poražene reprezentacije.

Nastavak na Sportske.net...

Heroj Katara " Danijel Šarić

Izvor: B92, 30.Jan.2015

Bivši golman Jugoslavije, potom Srbije i Crne Gore, a onda Bosne i Hercegovine, Danijel Šarić, novi je heroj katara...Rukometaš rodom iz Doboja je fantastičnim odbranama bio najzaslužniji za pobedu Katara nad Poljskom i istorijski plasman u finale Svetskog prvenstva...Katarska legija stranaca je...

Nastavak na B92...

Rukometaši Španije neće braniti titulu: Francuzi protiv Katara u finalu SP

Izvor: Blic, 30.Jan.2015

U finalu Svetskog prvenstva za rukometaše, u nedelju od 17.15, igraće reprezentacije Katara i Francuske, koja je u drugom polufinalu savladala branioca titule, selekciju Španije, sa 26:22 (18:14)...U prvoj borbi za finale domaćin šampionata je priredio još jednu senzaciju i pobedio Poljsku (31:29),...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.