Rukomet uživo: Gaučosi iznenadili Crnu Goru

Izvor: RTS, 12.Jan.2013, 22:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Rukomet uživo: "Gaučosi" iznenadili Crnu Goru

Srbija startovala pobedom na prvenstvu sveta u Španiji savladavši Južnu Koreju 31:22. Hrvatska lako izašla na kraj sa Australijom. Makedonija se namučila sa Čileom. Argentina iznenadila Crnu Goru. "Trikolori" teško do pobede nad Tunisom.

22.20 - U poslednjem meču dana Francuzi u finišu meča obezbedili pobedu nad Tunisom 30:27 i došli do prve pobede na šampionatu. 

21.50 - Danci su "rasturili" Katar 41:27, Poljska je izašla kao pobednik u duelu sa Belorusijom >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << 24:22. 

21.30 - Tunis vodi protiv "trikolora" 14:13 na poluvremenu. 

20.30 - Mađari su ostvarili sigurnu pobedu protiv Egipta 32:23. U toku su dueli Danska - Katar, Poljska - Belorusija.

19.50 - Argentina je napravila iznenađenje savladavši Crnu Goru 28:26, Mađarska vodi na poluvremenu protiv Egipta  18:9.

19.30 - Rusija je izašla kao pobednik u duelu sa Islandom 30:25, Slovenija očekivano bolja od Saudijeske Arabije 32:22. 

18.50 - Rezultati na poluvremenu:  Island - Rusija 13:14, Slovenija - Saudijska Arabija 17:15, Argentina - Crna Gora 13:11.

18.15 - "Kauboji" lagano pobedili "kengure" 36:13. Od 18.00 časova su počeli mečevi Island - Rusija, Slovenija - Saudijska Arabija i Argentina - Crna Gora.

17.20 - Makedonija je savladala Čile 30:28, "Panceri" bolji od Brazila 33:23. Hrvatska vodi na poluvremenu protiv Australije sa čak 17:4. 

17.16 - Kraj meča. Srbija je startovala pobedom na prvenstvu sveta u Španiji, pošto je u prvoj utakmici C grupe u Saragosi savladala Južnu Koreju sa 31:22 (13:9). Najbolji strelac u našem timu bio je Momir Ilić koji je postigao sedam golova. Za najboljeg igrača utakmice proglašen je golman Srbije Darko Stanić.

16.57 - Stanić odlazi na zasluženi odmor, a Korejanci uspevaju da smanje veliku predost "Orlova". Srbija ipak uspeva da smiri igru i da golovima Šešuma i Prodanovića vrati prednost na +7.  

16.50 - Odbranama Stanića i fantastičnim golovima Marka Vujina Srbija dolazi do najveće prednosti u meču 20:13.

16.40 - Strahovitim šutem Marko Vujin je "nokautirao" protivničkog golmana kojeg su morali da iznesu na nosilima van terena.

16.37 - Počelo drugo poluvreme utakmice Srbija - Južna Koreja. Već u prvom napadu "Orlovi" povećavaju prednost na solidnih 14:9. 

16.20 - Srbija je zaigrala bolje baš kada je to najpotrebnije, u finišu prvog poluvremena, i uspela je da pobegne protivniku na četiri gola razlike (13:9). Ovo je ujedno i najveća prednost do sada na meču. 

16.09 - Taman se Srbija odlepila na tri gola prednosti, ali su onda promašaj Toskića i isključenje Nikčevića dali priliku Korejcima da se ponovo približe. 

16.00 - Počeo je treći meč današnjeg programa. Igraju Nemačka i Brazil. 

15.55 - Nakon deset minuta rezultat je nerešen (5:5). Srbija deluje bolje na terenu, ali je nekoliko slabije postavljenih odbrana, uz raspoloženog Parka, dovelo do toga da se Korejci rezultatski povrate. 

15.46 -  Pored ovog susreta, igra se još i meč Makedonija - Čile.

15.45 - Počeo prvi meč selekcije Srbije na ovogodišnjem Svetskom prvenstvu. Prvi protivnik je uvek nezgodna Južna Koreja. U hali ne više od 250 gledalaca.

Orlove očekuje važan i izuzetno težak meč protiv Korejaca. Imperativ pobede protiv ovako netipične ekipe može dodatno da pojača pritisak, ali i da pojača motivaciju naše ekipe. Cilj ekipe je poznat da u D grupi, gde još igraju i Poljska, Slovenija, Belorusija i Saudijska Arabija, osvoji prvo mesto i u osmini finala izbegne jednog od favorita - Španiju, Mađarsku ili Hrvatsku.

Naši reprezentativci su spremni da od samog starta prvenstva pruže svoj maksimum. Prednost naše ekipe je u visini. Međutim, protivnik će pokušati da izuzetno agresivnom odbranom poremeti organizaciju našeg napada. Orlovi su spremili odgovor, grupni napad.

Na Olimpijskim igrama u Londonu slavila je naša selekcija, doduše dosta teško. Imali smo velikih problema u odbrani gde je protivnik lako prbijao našu "crtu".

Šef stručnog štaba SrbijeVeselin Vuković istakao je da je u pripremi meča ekipa najviše radila na "dubokoj" odbrani.

"U Londonu smo imali problema sa crtom, gde smo na lake načine primali golove. Ideja je da dobrim blokom i gustinom u zoni pomognemo golmanima. Posle uvodnih minuta procenićemo da li će krilni igrači ići na presing ka krilima ili će držati gustinu, pa ćemo korigovati našu odbranu", istakao je on.

Utakmica prvog kola C grupe između Srbije i Južne Koreje igra se od 15.45 časova u Saragosi. Direktan prenos je na programima RTS-a. Internet portal uživo će pratiti kretanje rezultata.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.