Rukomet: Učesnici baraža za EP 2008

Izvor: B92, 20.Jan.2007, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Rukomet: Učesnici baraža za EP 2008



Takmičenje u prvoj fazi baraža za Evropsko prvenstvo 2008. završiće se 21. januara, kada će biti poznato svih dvanaest timova koji prolaze u baraž.

U subotu uveče poznato je osam ekipa koje će sigurno stići do sledeće runde. U grupi 4 i 5 poslednjeg vikenda drugoplasirani timovi igraju sa pobednicima grupe, a trećeplasirane ekipe zaostaju za po dva boda, ali imaju bolji međusobni skor od rivala.

U grupama 6 i 7 dalje će se plasirati samo po jedan >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << tim. Portugal dočekuje Grčku i treba mu pobeda od dva gola razlike, dok Bosna i Hercegovina u Erebruu mora da pobedi Švedsku sa sedam golova razlike, posle poraza u Visokom.

Grupa 1: Slovačka, Belorusija

Grupa 2: Srbija, Makedonija

Grupa 3: Rumunija, Letonija

Grupa 4: Crna Gora. Za drugo mesto se i dalje bore Austrija i Holandija

Grupa 5: Švajcarska. Za drugo mesto se i dalje bore Litvanija i Italija.

Grupa 6: Za mesto se bore Grčka i Portugal

Grupa 7: Za mesto se bore Švedska i BiH

Mesto u baražu bez borbe su obezbedile selekcije Češke, Mađarske, Islanda, Poljske, Slovenije i Ukrajine.

Žreb za baraž obaviće se 4. februara, a dvomeči su zakazani za jun.

Na šampionat u Norveškoj direktno su se, pored domaćina, plasirali šampion Evrope Francuska i selekcije Hrvatske, Danske, Španije, Nemačke i Rusije.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.