Rud i Museti u polufinalu

Izvor: B92, 21.Jul.2023, 16:33

Rud i Museti u polufinalu

Prvi i treći nosioci na turniru u Bostadu, Kasper Rud i Lorenco Museti plasirali su se u polufinale.

Reč je o takmičenju koje se igra na šljaci i čiji je nagradni fond 562.815 evra.

Njih dvojica će ukrstiti rekete u polufinalu, Italijanu je to drugo, a Norvežaninu četvrto ove sezone.

Museti je pobedio Austrijanca Filipa Mišolića sa 4:6, 6:1, 6:2, dok je Rud takođe bio bolji od austrijskog tenisera, Sebastijana Ofnera, 6:3, 6:4.

Museti >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << ima ove sezone skor na šljaci od 14-9, a najbolji rezultat mu je polufinale u Barseloni.

Rud, koji ima skor na najsporijoj podlozi ove sezone od 19-6 pokušaće do kraja vikenda da se po drugi put u karijeri domogne titule, pošto je u ovom švedskom gradu bio najbolji 2021.

"Bio je to još jedan nezgodan dan. Srećan sam što sam prošao dalje u dva sera, posebno je nezgodno kada je vetrovito. Teško je osećati igru na pravi način i igrati dobro sve vreme. Ipak, bio sam dovoljno stabilan", rekao je Rud.

U preostala dva četvrtfinala igraju Aleksander Zverev i Andrej Rubljov, odnosno Argentinci Federiko Korija i Francisko Serundolo.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.