Rud: Znam ga, Novak još nije završio sve što želi

Izvor: B92, 11.Jun.2023, 20:23

Rud: Znam ga, Novak još nije završio sve što želi

Kasper Rud je još jednom zaustavljen na poslednjem stepeniku na Rolan Garosu.

Prošle godine od njega je bio bolji Rafael Nadal, ove godine Novak Đoković.

Na obraćanju medijima, Norvežanin je rekao da je bio svestan kada je izgubio kontrolu situacije u meču.

"Mislim da je bio sjajan taj gem na 4:2 u prvom setu. To je bilo nesrećno. Imao sam neki đus tu i tamo, i završilo se dugom razmenom kada sam promašio smeč, što je bilo užasno. I dalje sam >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << vodio. Nisam izgubio zbog toga. Ali bilo bi lepše da sam seo u stolicu sa 5:2 i tada bi stigle nove loptice. To je bilo teško. Novak je zaigrao dobro u taj-brejku, previše dobro, imao je veliku prednost i nisam mogao da se oporavim. Razočaran sam što nisam uspeo da mu budem bliži početkom drugog seta. Povukao je prerano i nisam stigao da uzvratim. Treći set je bio tesan. Nisam imao mnogo šansi, pokušao sam samo da držim servis, ostanem u igri i vidim šta će biti. Svaki put je sa Novakom veliki meč, motivisan je da pobedi. Imao osećaj da sam igrao mnogo puta sa njim gde je bio najbolja verzija sebe, gde vam ne da mnogo. Otežava vam svaki poen, dobro čita igru, teško je pogađati vinere protiv njega. Sve čestitke njemu na tome koliko je dobar. Dao sam sve, ali nije bilo dovoljno", kaže Rud.

Kaspera su pitali i zašto je tako teško dobiri Novaka u taj-brejku.

"On jednostavo napravi korak unapred. Ili igra neviđenu odbranu ili prelepe vinere. Ne pravi greške. Prvi poen taj brejka je bila divna razmena, naterao sam ga da trči na forhend kros i onda je on iz trka pogodio liniju. To je predobro. Naredna dva poena su bili takođe duge razmene, ne mogu tačno da se setim, mislim da sam promašio jedan forhend gde sam išao na viner. Jednostavno se zatvori i tera vas ili da igrate neviđeno dobro da uzmete poen ili on sam pogodi viner. Zna kad i kako da krene. Pametan je. Igrao je previše mečeva i zna kad treba da digne nivo. To je uznemirujuće za mene, ali je impresivno".

Opisao je i kako se osećao posle izgubljenog prvog seta.

"Nije dozvoljeno da koristim loše reči, gtako da ne znam šta bih rekao. Ali pomislite na tu bezobraznu reč jer ste izgubili upravo set od Novaka. Znate da će on da nadogradi na tome i da je teško vratiti se. Bilo je fizilki vrlo zahtevno. I bilo je vlažno, teški uslovi. Pokušate da se opustite i smirite i nađete energiju, snagu za novi set. Nisam uspeo i to je razočaravajuće. Dao sam mu da odmakne lako u tom drugom setu. Tu moram da budem bolji ako želim da imam šanse protiv ovih momaka. Teško je kad izgubite set posle skoro sat i po igre. Pokušao sam da se oporavim, ali se pokazalo da je to težak zadatak", rekao je Norvežanin.

Upitan je i da li je bio svestan toga da je Novak dobio poslednjih 100 grend slem mečeva u kojima je uzeo početni set.

"Nisam znao (smeh). Ludilo. Kao što sam rekao na terenu, on drži sve rekorde i ta sttistika je neverovatna. Pokazuje koliko je kompletan igrač. Može da pobedi na bilo kojoj podlozi, bilo gde, bilo kojim lopticama. I sada je najvažniji taj rekord od 23 titule. To je rekord kod nas tenisera. Siguran sam da će stremiti ka još više. Još nije završio", zaključio je Rud.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.