Izvor: MozzartSport.com, 19.Nov.2020, 17:58

Rubljov razbio indisponiranog Tima

Trijumf vredan 200 bodova i 153.000 dolara, ne i prolaska u polufinale

Andrej Rubljov oprostio se od Završnog mastersa trijumfom. Rus je u trećem kolu u potpunosti nadigrao Dominika Tima i slavio u O2 areni 2:0, po setovima 6:2, 7:5.

Duel između Andreja Rubljova i Dominika Tima nije imao rezultatski značaj, već se igralo za prestiž, 200 bodova i 153.000 dolara. „Važnost“ meča uticala je na i kvalitet. Tim nije bio glavom na terneu >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << i igrao je na mnogo nižem nivou u odnosu na prethodna dva duela u grupi kroz koje je obezbedio prohodnost u polufinale Završnog mastersa.

Evidentno je da je Dominik Tim kalkulisao i čuvao snagu završne borbe. Moskovljaninu nije nedostajao motiv uprkos nemogućnosti da se nađe među četiri najbolja u Londonu. Današnjom pobedom Rubljov je poveo u međusobnim okršajima protiv Austrijanca. Zadao je Rus udarac Timu u Beču eliminisavši ga na domaćem terenu, a pirovom pobedom u Londonu je poveo 3:2.

Rus je bio bolji u polju, naprvio je manje neiznuđenih grešaka i više vinera. U visokom procentu osvajao je poene na prvi, ali i na drugi servis. Austrijanac je bio u podređenom položaju, nije ga služio ni ritern, a do prvog brejka stigao je tek krajem drugog seta.

Dominik Tim je karakteristično za njega sporije ušao u meč. Bilo je neophodno vreme Austrijancu da se zagreje i to ga je koštalo gubitka servisa već u prvom gemu. Ni u gemovima koji su usledili Tim nije podigao nivo igre. Andrej Rubljov bio je u svakom trenutku korak ispred Austrijanca, čitao ga je kao knjigu i bolje se kretao, pa se Dominik Tim na semaforu upisao tek u petom gemu meča. Proradio je servis Timu, ali prekasno, pošto je Rus imao dva brejka prednosti, odlično je servirao i nije mu manjkalo samopouzdanja u završnici prvog seta. Rubljovu je bilo dovoljno 25 minuta da osvoji set i približi se prvom trijumfu na Završnom mastersu u O2 Areni.

I Tim i Rubljov su na startu drugog seta relativno lako odbranili svoj servis. Prvi je opet posustao Austrijanac. U trećem gemu vodila se velika borba, a Rubljov je napravio brejk sjajnim forhendom iz trka. Izuzetno je siguran bio Moskovljanin, u potpunosti opustio ruku, servis mu je bio konstantan, pa mu je polazilo za rukom da iz drugog servisa napravi as. Tim je tokom čitavog meča bio inferioran, ali je uz pomoć Rubljova vratio brejk u osmom gemu drugog seta. Nepotrebno je Andrej Rubljov upao u nervozu i od gotovog je napravio veresiju. Umesto za pobedu, servirao je za opstanak u setu. Rus je odbranio servis, a Austrijanac se svojski trudio da prepusti gem protivniku i to je i uradio. Iako je Tim imao 40:0, Rubljov je uspeo da napravi brejk, a potom privede meč kraju, asom trijumfuje i završi učešće na turniru.

Tagovi:

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.