Izvor: MozzartSport.com, 25.Jun.2021, 12:56

Rozenborg u gostima protiv omiljene mušterije, Lilestrem nije dobio velikana 13 godina

Povratnik u norvešku Elitseriju dočekuje tim iz Trondhajma protiv koga posti na 24 poslednje utakmice. Promo kvota u Mozzartu na trijumf gostiju - 2,45

Norveški velikan Rozenborg nastavio je da "kašljuca" i u novoj sezoni Elitserije. Tokom dva šampionata bilo je dosta promena u timu iz Trondhajma, kako igrača, trenera, tako i u rukovodstvu kluba. Molde i Bode Glimt, čini se, da su neuhvatljivi u borbi za titulu, ali Evropa nije nedostižna za najveći klub ove skandinavske >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << zemlje.

Posle dobrog starta sezone, Rozenborg je u krizi. Poražen je na dva prethodna duela, od Stremsgodseta u Dramenu (1:2) i Sarpsborga na svom terenu (0:1), pa je tek na petom mestu sa čak devet bodova manje u odnosu na lidera Molde.

Ekipa iz Trondhajma večeras (20.00) gostuje povratniku u najbolju ligu Norveške, Lilestremu. Forma ne obećava za goste, ali ako gledamo tradiciju, ona je apsolutno na strani nekadašnjeg šampiona Norveške. Žuto-crni nisu pobedili Rozenborg već 13 godina, odnosno na 24 poslednje utakmice (16 poraza i osam remija).

20.00: (2,90) Lilestrem (3,35) Rozenborg (2,45)

Na početku sezone najbolji igrač Rozenborga je Kristofer Zakarijasen koji je postigao sedam golova u novom šampionatu, četiri manje od najubojitijeg golgetera u Norveškoj, Ohija Omoijudžanfa, koji bi uskoro mogao da zaduži crveno-beli dres srpskog šampiona. Rozenborg daje u proseku više od dva gola po meču, ali je problem defanziva koja je primila već 14 pogodaka.

----------------------------

Obe utakmice današnjeg programa u okviru devetog kola Elitserije možete da pratite na sajtu mozzartbet.com. Dovoljno je samo da se registrujete, a registarcija je besplatna.

---------------------------

Lilestrem ima polovičan učinak, po tri pobede i tri poraza. Izgubio je prve dve utakmice u prvenstvu, ali je onda na narednih četiri tri puta slavio. Najbolji strelac tima je kapiten Tomas Olsen, strelac četiri gola. On je raspucan u poslednje vreme. Tri puta je zatresao mrežu na prethodne dve utakmice. Postigao je dva pogotka u pobedi protiv Tromsea na severu zemlje sa 2:1, a bio je strelac i u meču protiv Havesunda kada je povratnik u Elitseriju slavio na svom terenu sa 2:1.

Za domaćina zbog žutih kartona u timu neće biti defanzivca Larsa Mogstada Rangera. Za goste zbog povreda neće igrati Markus Henriksen i Šveđanin italijanskog porekla Stefano Vekija.

18.00: (2,20) Sarpsborg (3,40) Viking (3,30)

Posle velike pobede nad Rozenborgom prošle nedelje, Sarpspborg danas (18.00) dočekuje Viking. Tim iz Stavangera nema remi u novoj sezoni (po četiri pobede i poraza). Veliko pojačanje za goste je povratak Zlatka Tripića koji je dve sezone proveo u turskom Geztepeu. Međutim, iskusni vezista se povredio i neće moći da igra danas u Sarpsborgu. Van tima zbog povrede kolena je i Lokberg. Kod domaćina, u konkureciji za tim nisu defanzivac Jorgen Horn i vezista Gaute Veti.

NORVEŠKA 1 - 9. KOLO

Četvrtak

Bode Glimt - Molde 0:2 (0:0)

/Ohi 51, 78/

Havesund - Bran 1:0 (0:0)

/Vađi 74/

Kristijansund - Mjendalen 1:1 (1:1)

/Kjertsen 38 - Sven 16/

Od Grenland - Tromse 3:0 (1:0)

/Bakenga 32, 77, Kitolano 54/

Stremsgodset - Sandefjord 4:0 (3:0)

/Čamba 16, Hove 25, Fridaj 33, 48/

Stabek - Volerenga 0:2 (0:0)

/Borčgrevink 86, Jata 90+3/

Petak

18.00: (2,20) Sarpsborg (3,40) Viking (3,30)

20.00: (2,90) Lilestrem (3,35) Rozenborg (2,45)

***kvote su podložne promenama

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.