Rozberg najbrži u Kini

Izvor: NaDlanu.com, 15.Apr.2012, 15:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Rozberg najbrži u Kini

Vožač Mercedesa Niko Rozberg pobedio je danas na trci za Veliku nagradu Kine ispred Džensona Batona i Luisa Hamiltona iz Meklarena.

To je prva pobeda u karijeri Nika Rozberga i prvi trijumf njegovog tima. U trci koja je protekla u strateškom nadmetanju u zameni pneumatika, nemački pilot je dva puta bio u boksu na putu do pobede. On je startovao sa prve pozicije i 56 krugova kasnije prvi prošao kroz cilj, 20 sekundi pre Batona. Iza vozača Mercedesa na podijum su se popeli Meklarenovi >> Pročitaj celu vest na sajtu NaDlanu.com << asovi Baton i Hamilton. Četvrti i peti su bili Mark Veber i prošlogodišnji šampion Sebastijan Fetel, obojica iz Red Bula. Na šestu poziciju plasirao se Roman Grožan iz Lotusa, a za njim su kroz cilj prošli piloti Vilijamsa Bruno Sena i Pastor Maldonado. Poslednja dva mesta koja donose bodove zauzeli su vožač Ferarija i pobednik prethodne trke Fernando Alonso i desetoplasirani vozač Zaubera Kamui Kobajaši. Hamilton je osvajanjem trećeg mesta preuzeo voćstvo u konkurenciji vozača. Sledeća trka, za Veliku nagradu Bahreina, održaće se 22. aprila. Beta

Nastavak na NaDlanu.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NaDlanu.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NaDlanu.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.