Rouz, Irving i Kazins obeležili veče

Izvor: MVP.rs, 21.Okt.2014, 05:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Rouz, Irving i Kazins obeležili veče

Prethodne noći odigrano je sedam mečeva predsezone.

Još sedam dana je ostalo do početka NBA sezone, a sudeći po učinku nekih igrača, oni su i više nego spremni da zablistaju u novoj sezoni.

U utakmici koja bi mogla da se gleda i tokom plej ofa, snage su odmerili Klivlend i Čikago, a domaćin je u zanimljivom meču stigao do pobede rezultatom 107:98.

Meč je obeležio vrhunski okršaj plejmejkera dveju ekipa, a Kajri Irving (28p, 7as) je ovaj >> Pročitaj celu vest na sajtu MVP.rs << put izašao kao pobednik. Pored Irvinga, odličnu utakmicu je odigrao i Anderson Varežao, koji je pored 22 poena zabeležio i osam skokova, uz po dve asistencije, ukradene lopte i blokade. Lebron Džejms je meč završio sa 18 poena, sedam skokova i šest uspešnih dodavanja.

Sa druge strane, svoju najbolju partiju u poslednje tri godine odigrao je Derik Rouz. Košarkaš Čikaga poslednje tri sezone nema sreće sa povredama, a prema onome što je prikazao u meču protiv Kavsa, one su u potpunosti iza njega. Rouz je meč zaršio sa 30 poena (12/18 iz igre, 4/5 za tri poena), pet skokova i tri asistencije za samo 24 minuta provedena na terenu. Plejmejker Čikaga je na terenu pokazao sve one stvari koje su ga krasile pre nekoliko godina, a odbrana Klivlenda jednostavno nije imala načina da ga zaustavi. Pau Gasol i Taž Gibson su upisali po 12 poena, ali to nije bilo dovoljno da se savlada jedan od glavnih konkurenata za šampionski prsten.

DeMarkus Kazins je uprkos odličnoj partiji pognute glave napustio AT&T arenu pošto je Sakramento poražen od San Antonija sa 106:99. Snažni centar Kingsa je utakmicu završio sa 32 poena (12/14 iz igre), 11 skokova, četiri asistencije, ali i neverovatnih 10 izgubljenih lopti. Rudi Gej je sa 18 poena i sedam skokova bio na visini zadatka, sa klupe je dobar meč odigrao Karl Lendri (15p, 7sk), ali to nije bilo dovoljno da se savlada ekipa Grega Popoviča.

U pobedničkoj ekipi je ponovo dominirala timska igra. Tako je Džef Ajres sa 15 pogodaka bio najefikasniji igrač, a po 14 poena su upisali Kajl Anderson i Marko Belineli. Toni Parker i Ostin Dej su utakmicu završili sa po 13 poena, a zanimljiv je i učinak Manua Đinobilija. Argentinski košarkaš je iz igre šutirao očajnih 1/11, a uz dva poena je imao i osam skokova i pet asistencija.

U noći između utorka i srede na programu je novih šest mečeva.

Rezultati:

Vašington - Nju Orleans 84:88

Klivlend - Čikago 107:98

Bruklin - Filadelfija 99:88

Njujork - Milvoki 107:120

Atlanta - Šarlot 117:114

Dalas - Memfis 108:103

San Antonio - Sakramento 106:99

(foto: nba.com)

Nastavak na MVP.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MVP.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MVP.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.