Rosić i Borjan spustili roletne, Zvezda u finalu!

Izvor: Sportske.net, 15.Maj.2019, 19:27   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Rosić i Borjan "spustili roletne", Zvezda u finalu!

Bez pobednika i golova u Lučanima. Crveno-beli očekivano idu u finale Kupa Srbije.

Prvi revanš meč polufinala Kupa Srbije završen je bez pobednika i golova (0:0), pa je tako Crvena zvezda bukirala svoje mesto u finalu zakazanom za 23. maj.

Posle nešto više od 180 minuta igre u dva susreta Crvena zvezda je eliminisala ekipu >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportske.net << Mladosti ukupnim rezultatom 4:1, pa će narednog četvrtka za trofej igrati protiv boljeg iz duela Radnički Niš - Partizan.

Mladost: Rosić – Andrić, Leković, Milošević, Šatara – Pejović, Tumbasević (od 81' Pavlović), Bojić, Radivojević, Jovanović – Bojović (od 46' Odita);

Crvena zvezda: Borjan – Stojković, Milunović, Babić, Rodić – Jovičić, Jovančić – Ben (od 76' Gobeljić), Marin (od 83' Vulić), Ivanić (od 70' Vukanović) – Pavkov;

Rezultat prvog susreta bio je takav da se danas mogla očekivati otvorena igra domaćina, što smo i imali prilike da vidimo.

Tokom prvog poluvremena Mladost je pretila posle prodora po bokovima i opasnih centaršuteva, ali Bojović posle nekoliko udaraca glavom nije uspeo da savlada Borjana.

Jako dobru priliku propustio je i Petar Bojić pet minuta pre odlaska na odmor, ali treba reći i to da je Crvena zvezda imala svoje šanse i da je Dragan Rosić najzaslužniji što domaćin nije kapitulirao.

Marko Marin je dva puta testirao budnost golmana Mladosti, a udarac je u 42. minutu oprobao i Branko Jovičić, ali se Rosić nije dao savladati.

Nastavak utakmice doneo je još više prilika i pravo je čudo kako su mreže ostale mirne u Lučanima. Trener domaćih Milovanović napravio je pravi potez uvođenjem Obiore Odite u 46. minutu. Bivši napadač Partizana imao je četiri izuzetne prilike a najbliži golu bio je u 65. i 84. minutu.

U dvadesetom minutu nastavka stativa je spasila crveno-bele, a šest minuta pre kraja Odita je izblokirao Borjana ali je lopta završila tik pored stative.

Svoje najbolje prilike u drugom poluvremenu Crvena zvezda je imala u 82. minutu, posle akcije po levoj strani i gužve u kaznenom prostoru. Loptu prvo nije uspeo da zahvati Marko Gobeljić, zatim je Marin pogodio stativu, da bi zatim Stojković tukao pored gola.

Poslednje dve prilike na meču videli smo u nadoknadi vremena kada su Bojić i Milošević šutirali iz kaznenog prostora, ali je u obe situacije Milan Borjan odlično reagovao.

Posle svega viđenog u Lučanima ostaje žal što okupljena publika nije videla makar jedan gol, a pohvale svakako idu na račun Dragana Rosića i Milana Borjana koji su danas bili odlični.
Pogledaj vesti o: Večiti derbi,   Zvezda - Partizan,   Prvi maj

Nastavak na Sportske.net...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportske.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportske.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.