Rosi povređen, ne vozi u Muđelu

Izvor: B92, Beta, 05.Jun.2010, 12:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Rosi povređen, ne vozi u Muđelu

Aktuelni šampion kraljevske klase Moto GP šampionata Valentino Rosi propustiće nedeljnu trku za Veliku nagradu Italije na stazi "Muđelo".

Rosi je povređen tokom drugog treninga, kada je izgubio kontrolu nad zadnjim delom svoje Jamahe i potom poleteo sa motora.

Posle pada bilo je evidentno da je Rosi u velikim bolovima i sve vreme se držao za desnu nogu, koja je bila pod zabrinjavajućim uglom, a kasnije je potvrđeno da je slomio potkolenicu.
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << />
'Doktor' je posle pada vrlo brzo odvezen u medicinski centar na preglede posle kojih je utvrđeno da neće moći da se vrati na motor i da se bori za osmu pobedu u kraljevskoj klasi na "Muđelu", a desetu ukupno. Rosi je helikopterom prebačen u bolnicu u Firenci, gde bi trebalo da bude operisan i prema prvim prognozama na stazu bi mogao da se vrati tek za dva meseca.

"Miran sam, znam da će uraditi posao najbolje što mogu", rekao je Rosi italijanskim medijima pre nego što je prebačen u bolnicu helikopterom.

Nedeljna trka će ujedno biti prva u Moto GP šampionatu koju će Rosi zbog povrede morati da propusti, tačnije prva još od 31. marta 1996. godine, kada je debitovao u klasi do 125 kubika u Maleziji. Ukoliko zaista dva meseca ne bude mogao da se vrati na motor 'Doktor' će pored trke u Muđelu biti primoran da propusti i Velike nagrade Britanije, Holandije, Katalonije, Nemačke i Sjedinjenih Država.

Rosi već nekoliko nedelja ima problema sa povredom ramena, koju je zadobio tokom motokros treninga, a potvrda da je u pitanju otvoreni prelom potkolenice desne noge potpuno je ugrozila njegove šanse u borbi za desetu titulu u svim klasama.

U generalnom plasmanu posle tri vožene trke vodi drugi vozač Jamahe Horhe Lorenco sa 70 bodova, devet više od Rosija.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

MOTO GP: "Doktor" doživeo težak prelom

Izvor: Mondo, 05.Jun.2010

Veliki šampion u Moto GP Valentino Rosi doživeo težak pad na drugom slobodnom treningu za Veliku nagrdau Italije.

Nastavak na Mondo...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.