Rosi nije uspeo, Lorenco prvak sveta u Moto GP

Izvor: RTS, 08.Nov.2015, 20:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Rosi nije uspeo, Lorenco prvak sveta u Moto GP

Vozač Jamahe Horhe Lorenco osvojio je treću titulu prvaka sveta u Moto GP šampionatu, pošto je na poslednjoj trci u sezoni slavio na Velikoj nagradi Valensije.

Lorenco je pred okršaj na stazi "Rikardo Tormo" imao sedam bodova manje od timskog kolege Valentina Rosija, koji je trku započeo na poslednjem mestu zbog incidenta sa Markom Markezon na prošloj trci, ali je do titule došao jer je popularni >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << "Doktor" završio četvrti.
Italijan je kao "lud" vozio, pretekao 22 rivala, ali su mu falila još dva mesta iznad kako bi osvojio 10. titulu u kraljevskoj klasi.

Marekez je trku završio na drugoj poziciji, dok je treće mesto zauzeo Dani Pedrosa.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.