Rondo srušio Hit, Melo Pejserse

Izvor: B92, 20.Mar.2014, 05:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Rondo srušio Hit, Melo Pejserse

Košarkaši Boston Seltiksa prekinuli su seriju od pet poraza pobedom nad aktuelnim šampionom Majami Hitom - 101:95.

Zanimljivo je bilo i u "Medison Skver Garednu", gde su Niksi uspeli da savladaju Indijana Pejserse.

U preostalim mečevima, Čikago Bulsi produžili su agoniju Filadelfije 102:94, a Bruklin Netsi su izašli na kraj sa Šarlot Bobketsima na domaćem terenu 104:99. Memfis Grizlisi su, takođe, na svom pareketu bili bolji od Juta Džeza 96:86, dok su Toronto Reptorsi >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << slavili kod Nju Orleans Pelikansa.

Aktuelni šampion je dobro otvorio meč u Masačusetsu, ubacivši 34 poena u prvoj deonici, za plus12, ali Hit nije mogao da nadoknadi izostanak LeBrona Džejma. "Kralj" je posle 43 poena Klivlendu ostao na klupi zbog problema sa leđima, a njegov tim poražen je prvi put dosadašnja tri meča bez njega.

Najviše zasluga za veliku pobedu 'posrnulog' Bostona ide na račun fenomenalnog Režona Ronda. Lucidnog plejmejkera nije služio šut, sve do same završnice, a stao je na 'pola' koša od tripl-dabl učunka (9 poena, 10 skokova, 15 skokova).

Seltiksi su uspeli da se vrate odličnom igrom u trećoj deonici, a Rondo je ključna dva napada, u poslednja dva minuta, rešio laganim 'flouterima', a bitnu ulogu odigrao je Džef Grin šutevima za tri poena.

Odlično ga je ispratila i kompletna ekipa, Brendon Bas je meč završio sa 18 poena, Salindžer je dodao 14, a Grin 12 (3/7 za tri).

S druge strane, čini se da je najviše zakazao Kris Boš, koji nije uspeo da nadoknadi izostanak prve zvezde ekipe, a promašio je i otvorenu trojku kada se rezultat lomio.

Meč je završio sa samo šest ubačenih poena, ali i 11 skokova. roviti Dvejn Vejd, koji je propustio gostovanje Klivlednu, zaustavio se na 17 poena, Andersen je sa klupe dodao 16, a po 14 su zabeležili Rej Alen i Judonis Haslem.

Igrači Njujork Niksa poželeli su dobrodošlicu Filu Džeksonu pobedom nad Indijana Pejsersima, svojoj sedmom uzastopnom. Niksi su od prvog minuta kontrolisali igru u "MSG" i nijendog trenutka nisu ispuštali vođstvo.

Ponovo je sjajan bio Karmelo Entoni sa 34 ubačena poena, pet asistencija i po tri tri ukradene i uhvaćene lopte. Solidan je bio i Amari Stodemajer sa 21 poenom i četiri skoka, dok je njegov kolega iz reketa Tajson Čendler dodao sedam poena, ali uz 14 skokova. Istakao se još i Rejmond Felton sa 11 koševa.

S druge strane, najbolju paritju je pružio Lens Stivenson, koji je meč završio sa 21 poenom, Roj Hibert ubacio je poen manje, a Pol Džordž 17.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.